24 Απριλίου 2024
24 Απριλίου 2024

Η Τσάκαλου καρφώνει Χριστοφοράκο ότι συναντούσε Σημίτη!…

από fimotro

Ζόρικα τα πράγμαρα για τον πρ. πρωθυπουργό Κ. Σημίτη. Τα ραντεβού του πρώην ισχυρού άντρα της Ζίμενς Ελλάδος Μιχάλη Χριστοφοράκου με πολιτικά πρόσωπα της κεντρικής πολιτικής σκηνής τα χρόνια που βρισκόταν στο τιμόνι του γερμανικού κολοσσού βρέθηκαν στο επίκεντρο της κατάθεσης της πρώην γραμματέως του Αικατερίνης Τσακάλου, που επανήλθε στο βήμα του μάρτυρα στη δίκη για την υπόθεση των «μαύρων ταμείων» της Ζίμενς.

Η μάρτυρας απαντώντας σε ερωτήσεις της έδρας κατέθεσε ότι ο πρώην γενικός διευθυντής της Siemens Ελλάδος συναντήθηκε με τον κ. Σημίτη, τότε πρωθυπουργό της χώρας τουλάχιστον έξι φορές κατά το έτος 1997, χωρίς ωστόσο να είναι σε θέση να δώσει πληροφορίες για το περιεχόμενο των συναντήσεων πολύ περισσότερο δε, αν αυτές συνδέονται καθ οιονδήποτε τρόπο με την ουσία της υπόθεσης που βρίσκεται σε πλήρη δικαστική εξέλιξη.

Όπως δε διευκρίνισε η κ. Τσακάλου οι περισσότερες από τις συναντήσεις αυτές έλαβαν χώρα στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου ο Μιχ. Χριστοφοράκος, σύμφωνα με τη μάρτυρα, συναντούσε όχι μόνο τον κ. Σημίτη αλλά και την γραμματέα του.

Ακόμη, ο Μιχ.Χριστοφοράκος σύμφωνα με τη μάρτυρα το επίμαχο διάστημα είχε συναντήσεις με τον τότε υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών Τάσο Μαντέλη αλλά και τον άλλοτε αποκαλούμενο «στρατηγό» του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρο Τσουκάτο.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, μέσα στη δικαστική αίθουσα (αίθουσα τελετών του Εφετείου) επικρατούσαν …χαμηλές θερμοκρασίες, καθώς στην αίθουσα δεν υπήρχε θέρμανση.

Τελικά η συνεδρίαση του δικαστηρίου διεκόπη, με το θέμα, ωστόσο, της θέρμανσης της αίθουσας να παραμένει ανοιχτό έως ότου βρεθεί λύση.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 17 Ιανουαρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα