28 Μαρτίου 2024 / 3:15 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 3:15 μμ

Αυτοί είναι οι λαχνοί που κερδίζουν στην φορολοταρία…

από fimotro

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 19.30 η πρώτη κλήρωση της φορολοταρίας. Οι φορολογούμενοι μπορούν να πληροφορηθούν αν είναι μεταξύ των 1.000 τυχερών ή των 1.000 επιλαχόντων εισερχόμενοι στην εφαρμογή “Μηνιαίες Κληρώσεις” της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Ωστόσο, ο μεγάλος αριθμός των φορολογούμενων που μπαίνει στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ για να πληροφορηθεί αν έχει κερδίσει έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα στην ιστοσελίδα.

Στην εφαρμογή οι φορολογούμενοι θα πρέπει να κάνουν την επιλογή “Εκτύπωση” όπου εκεί θα δουν αν κάποιος από τους λαχνούς τους είναι μεταξύ των τυχερών. Επίσης, μπορούν να ανατρέξουν στο σχετικό κατάλογο των τυχερών λαχνών που ανήρτησε η ΑΑΔΕ στον διαδικτυακό της τόπο (Μπορείτε να δείτε τον κατάλογο εδώ).

Η σημερινή πρώτη δημόσια κλήρωση αφορούσε σε:

8.254.535 συναλλαγές, που αντιστοιχούν σε
4.556.328 ΑΦΜ και ήταν συνολικής αξίας
2.093.786.015,92 ευρώ, ενώ κληρώθηκαν
1.074.332.777 λαχνοί.

Νωρίτερα το Capital.gr μετέδιδε τα εξής: 

Αναρτήθηκαν λίγο μετά το μεσημέρι σε ειδική εφαρμογή στο taxisnet οι λαχνοί που δικαιούται κάθε φορολογούμενος και οι οποίοι θα συμμετάσχουν στην πρώτη κλήρωση για την φορολοταρία. Οι φορολογούμενοι βάζοντας τους κωδικούς τους στην εξής διεύθυνση: http://www.aade.gr/menoy/meniaies-synallages-kai-lachnoi (επιλογή “είσοδος στην εφαρμογή”) θα πληροφορηθούν την αξία των συναλλαγών που πραγματοποίησαν με πλαστικό χρήμα κατά τη διάρκεια του Οκτωβρίου, το πλήθος των λαχνών που έχουν στη διάθεσή τους και τους αριθμούς με τους οποίους θα συμμετάσχουν στην κλήρωση.

Στις 19.30 στην ίδια εφαρμογή “φορτώθηκαν” οι τυχεροί αριθμοί και θα πληροφορηθούν οι φορολογούμενοι αν έχουν κερδίσει.

Υπενθυμίζεται ότι θα κληρωθούν 1.000 τυχεροί και ο καθένας θα κερδίσει από 1.000 ευρώ, καθώς και 1.000 επιλαχόντες.

Για να εισπράξουν τα χρήματα οι τυχεροί θα πρέπει να δηλώσουν λογαριασμό IBAN στο taxisnet.

Στις 7.30 μ.μ., στο υπουργείο Οικονομικών, θα παρουσιαστεί η διαδικασία και θα ακολουθήσει η διεξαγωγή της πρώτης δημόσιας κλήρωσης (λοταρία) με βάση τις αποδείξεις των δαπανών που έχουν κάνει οι φορολογούμενοι μέσω καρτών και άλλων ηλεκτρονικών συναλλαγών του μηνός Οκτωβρίου.

Ερωτήσεις – απαντήσεις για τη διαδικασία 

Εν τω μεταξύ, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) εξέδωσε οδηγό και μια σειρά από ερωτο-απαντήσεις σχετικά με τη διαδικασία.

Όπως αναφέρεται:

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.) είναι υπεύθυνη για τη διενέργεια του Προγράμματος Δημοσίων Κληρώσεων (λοταρία). Φορέας υλοποίησης της διαδικασίας έχει οριστεί η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (Δ.ΗΛΕ.Δ.) της Α.Α.Δ.Ε. Στις Δημόσιες Κληρώσεις, έχουν δικαίωμα συμμετοχής τα Φυσικά Πρόσωπα που διαθέτουν Α.Φ.Μ. και είναι άνω των 18 ετών.

Λαχνοί

Η Δ.ΗΛΕ.Δ., μέσω των Παρόχων Υπηρεσιών Πληρωμών, μέχρι το τέλος του δεύτερου δεκαημέρου του εκάστοτε επόμενου μήνα, συγκεντρώνει τα στοιχεία των συναλλαγών του εκάστοτε προηγούμενου μήνα και τα μετατρέπει σε λαχνούς. Συναλλαγές οι οποίες για οποιονδήποτε λόγο δεν έχουν εκκαθαριστεί, οι λαχνοί που αντιστοιχούν σε αυτές, σε καμία περίπτωση δε χάνονται και άμα την εκκαθάρισή τους, λαμβάνονται υπόψη για την επόμενη κλήρωση. Το πλήθος των λαχνών προσδιορίζεται κλιμακωτά, με βάση το άθροισμα των ποσών που αντιστοιχούν στο σύνολο των μηνιαίων συναλλαγών που λαμβάνονται υπόψη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Κληρώσεων, ως εξής:

– Για συνολικό άθροισμα μέχρι εκατό (100) ευρώ, ένας (1) λαχνός για κάθε ένα (1) ευρώ.
– Για τα επόμενα τετρακόσια (400) ευρώ, ήτοι συνολικό άθροισμα από εκατόν ένα (101) ευρώ μέχρι πεντακόσια (500) ευρώ, ένας (1) λαχνός για κάθε δύο (2) ευρώ.
– Για τα επόμενα πεντακόσια (500) ευρώ, ήτοι συνολικό άθροισμα από πεντακόσια ένα (501) ευρώ μέχρι χίλια (1.000) ευρώ, ένας (1) λαχνός για κάθε τρία (3) ευρώ.
– Για το υπερβάλλον ποσό, ήτοι συνολικό άθροισμα πάνω από χίλια ένα (1.001) ευρώ, ένας (1) λαχνός για κάθε τέσσερα (4) ευρώ.

Π.χ. για συνολικό άθροισμα συναλλαγών τριακοσίων (300) ευρώ, αντιστοιχούν διακόσιοι (200) λαχνοί. Οι εκατό (100) προκύπτουν από τα πρώτα εκατό (100) ευρώ και οι επόμενοι εκατό (100) από τα υπόλοιπα διακόσια (200) ευρώ.

Οι φορολογούμενοι ενημερώνονται πριν την εκάστοτε κλήρωση, για τους λαχνούς που έχουν συγκεντρώσει (πλήθος και αριθμοσειρά) μέσω της διαθέσιμης εφαρμογής για πιστοποιημένους χρήστες στο δικτυακό τόπο της Α.Α.Δ.Ε. (www.aade.gr), στην επιλογή Δημόσιες κληρώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα