19 Απριλίου 2024 / 8:30 μμ
19 Απριλίου 2024 / 8:30 μμ

Η πρόταση Τραμπ για αύξηση των αμυντικών δαπανών

από fimotro

Η πρόταση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για αύξηση του αμυντικού προϋπολογισμού των ΗΠΑ στα 603 δισεκατομμύρια δολάρια, βρίσκεται στο επίκεντρο νέας πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων στην Ουάσιγκτον.
Οι Δημοκρατικοί υποστηρίζουν ότι η προτεινόμενη μείωση άλλων δαπανών, προκειμένου να καλυφθεί η αύξηση των αμερικανικών αμυντικών δαπανών, θα έχει επιπτώσεις στην εφαρμογή προγραμμάτων που υλοποιούνται στο εσωτερικό των ΗΠΑ, όπως, η προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και η παιδεία.
Σύμφωνα με αξιωματούχο του Λευκού Οίκου που έχει αρμοδιότητα στον προϋπολογισμό που ενημέρωσε τους δημοσιογράφους, η κυβέρνηση Τραμπ προτείνει την αύξηση των αμυντικών δαπανών κατά 54 δισεκατομμύρια δολάρια ή 10%. Από την άλλη μεριά, το ποσοστό αυτό βρίσκεται εντός του πλαφόν ποσοστιαίας αύξησης που εφαρμόζει το Κογκρέσο από το 2011. Όπως υποστηρίζει ο Λευκός Οίκος, η καθαρή αύξηση των συνολικών αμυντικών δαπανών του Πενταγώνου, θα είναι στο 3% έναντι των 584 δισεκατομμυρίων δολαρίων που διατέθηκαν από τον προϋπολογισμό, μέχρι το κλείσιμο του τελευταίου οικονομικού έτους, στις 30 Σεπτεμβρίου του 2016.
Υπό τη λογική αυτή, η αύξηση των αμυντικών δαπανών θα είναι λίγο μεγαλύτερη από τον πληθωρισμό του 2,5%, που έχουν σήμερα οι ΗΠΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα