19 Απριλίου 2024 / 12:25 μμ
19 Απριλίου 2024 / 12:25 μμ

Η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία για τον Δημήτρη Μυταρά

από fimotro

Το δυσαναπλήρωτο κενό που αφήνει ο θάνατος του Δημήτρη Μυταρά στο χώρο του Πολιτισμού, επισημαίνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος σε δήλωσή του για την απώλεια του μεγάλου Έλληνα εικαστικού.
Ειδικότερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρει στη δήλωσή του: «Η απώλεια του Δημήτρη Μυταρά αφήνει ένα, κυριολεκτικώς, δυσαναπλήρωτο κενό στον χώρο του Πολιτισμού, πέρα και έξω από τα σύνορα της Ελλάδας».
Με τα εξής λόγια αποχαιρέτησε το μεγάλο Έλληνα ζωγράφο Δημήτρη Μυταρά, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μέσω του επίσημου λογαριασμού του στο twitter:
«Έφυγε απόψε από κοντά μας ένας σπουδαίος εκπρόσωπος της ελληνικής ζωγραφικής. Αντίο, Δημήτρη Μυταρά».
Η Ελλάδα έχασε σήμερα έναν από τους πιο λαμπρούς καλλιτέχνες της. Έναν άνθρωπο προικισμένο, έναν ακαδημαϊκό διεθνούς εμβέλειας, έναν δάσκαλο της ζωγραφικής. Ο Δημήτρης Μυταράς με τη στάση ζωής και τις δημιουργίες του τίμησε όσο λίγοι την πατρίδα μας”, αναφέρει σε δήλωσή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
“Αφήνει πίσω του δυσαναπλήρωτο κενό. Αφήνει, όμως, και πολύτιμη κληρονομιά το αξεπέραστο έργο του. Στους οικείους του εκφράζω τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια”, πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ.
Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Νικόλαος Βούτσης προέβη στην ακόλουθη δήλωση για την απώλεια του Δημήτρη Μυταρά:
«Με μεγάλη θλίψη πληροφορήθηκα την απώλεια του φίλου, κορυφαίου Έλληνα ζωγράφου και ακαδημαϊκού, Δημήτρη Μυταρά. Ο Δημήτρης Μυταράς σημάδεψε με το έργο του την ιστορία της σύγχρονης ελληνικής ζωγραφικής και αφήνει πίσω του ανεκτίμητη κληρονομιά. Εκτός όμως από σπουδαίος ζωγράφος, ο Δημήτρης Μυταράς, υπήρξε και ανθρωπιστής. Στις δύσκολες ώρες που διένυε και διανύει η χώρα μας, στάθηκε δίπλα στους συνανθρώπους του, αναπτύσσοντας έντονη κοινωνική δράση.
Προς τους οικείους του εκφράζω τα βαθύτατα συλλυπητήρια και την ευγνωμοσύνη όλων και εμού προσωπικά για την πολιτιστική παρακαταθήκη που αφήνει στον τόπο μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα