19 Απριλίου 2024 / 2:48 μμ
19 Απριλίου 2024 / 2:48 μμ

Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει την τραγική κατάσταση στο Σισμανόγλειο

από fimotro

Ράντζα στη Μονάδα Εμφραγμάτων του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου καταγγέλλουν εργαζόμενοι και ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων), με το γεγονός αυτό -δεδομένου ότι οι Μονάδες Εμφραγμάτων μοιάζουν με Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ)- να δείχνει εμφανώς τα σοβαρά προβλήματα και τις ελλείψεις στα δημόσια νοσοκομεία.

Σύμφωνα με καταγγελίες του Σωματείου Εργαζομένων του Σισμανογλείου, η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο στην Καρδιολογική Κλινική και τη Μονάδα Εμφραγμάτων. Οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε ένα συνεχή αγώνα δρόμου να βρουν μόνιτορ παρακολούθησης, καθώς υπάρχουν μόλις 11 μόνιτορ για ισάριθμες κλίνες, ενώ ψάχνουν τρόπους να μεταφέρουν ιατρικά μηχανήματα σε διαδρόμους όπου δεν υπάρχουν πρίζες!

Το πρόβλημα δημιουργείται όχι τόσο σε ημέρα γενικής εφημερίας, όπως αναφέρουν εργαζόμενοι στον Ελεύθερο Τύπο, αλλά στην αμέσως επόμενη ημέρα της λήξης της γενικής εφημερίας. Και αυτό γιατί η 1η Υγειονομική Περιφέρεια έχει έναν «προβληματικό», κατά τους εργαζόμενους, τρόπο εφημέρευσης στα καρδιολογικά περιστατικά. Το πιο κοντινό, μετά το Σισμανόγλειο, νοσοκομείο εφημερίας για καρδιολογικά περιστατικά είναι στον… Πειραιά. Το αποτέλεσμα είναι τεράστιες εισροές και δέκα ράντζα στο διάδρομο.

«Πώς είναι δυνατόν στο διάδρομο να γίνεται περιποίηση των ασθενών, να στήνονται παραβάν αν και δεν χωράνε να περάσουν, να βγαίνουν καρδιογραφήματα, να παρέχεται οξυγόνο στους ασθενείς», αναρωτιέται η ΠΟΕΔΗΝ σε ανακοίνωσή της.

Οι εργαζόμενοι εξηγούν ότι όπου ράντζο εννοούν φορείο, δηλαδή το πολύ στενό ψηλό κρεβάτι, που η νοσηλεία σε αυτό θυμίζει… τριτοκοσμική χώρα.

Το Σωματείο των εργαζόμενων σε καταγγελία – ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει ότι «η αντιμετώπιση των ασθενών αγγίζει το όριο της επικινδυνότητας» και ζητά αφενός να ενταχθούν και άλλα νοσοκομεία σε εφημερίες καρδιολογικών περιστατικών, αφετέρου να προσληφθεί μόνιμο νοσηλευτικό και άλλο προσωπικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα