28 Μαρτίου 2024 / 1:25 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 1:25 μμ

Η πανίσχυρη βόμβα που δοκίμασε ο Κιμ – Απίστευτη η καταστροφική ισχύς της

από fimotro

Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε την Κυριακή την επιτυχημένη δοκιμή βόμβας υδρογόνου​ και το ερώτημα που γεννήθηκε αμέσως είναι τι ακριβώς κάνει μία τέτοια βόμβα και σε τι διαφέρει από ένα πυρηνικό όπλο.

Τα θερμοπυρηνικά όπλα, γνωστά ως βόμβες υδρογόνου ή βόμβες «H» είναι τα πλέον προηγμένα και ισχυρά είδη ατομικών όπλων.

Οι πρώτες ατομικές βόμβες που έπεσαν σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι ήταν βόμβες σχάσης δηλαδή χώριζαν τα άτομα σε κομμάτια.

Οι βόμβες «H» είναι ένα όπλο δύο φάσεων και χρησιμοποιούν μια αρχική αντίδραση σχάσης για να προκαλέσουν μια αντίδραση σύντηξης σπάζοντας τους πυρήνες των ατόμων μαζί στην ίδια πυρηνική διαδικασία.

Το αποτέλεσμα είναι μία καταστροφική έκρηξη που μπορεί να είναι χιλιάδες φορές ισχυρότερη από τα παραδοσιακά πυρηνικά όπλα τα οποία μπορεί να έχουν απόδοση έως 500 κιλοτόνους ανά βόμβα.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΟι εγκαταστάσεις του σταθμού πυρηνικών δοκιμών Punggye-ri στις 17 Αυγούστου

ΧάρτηςΟι εγκαταστάσεις πυρηνικών δοκιμών Punggye-ri και το επίκεντρο του σεισμού που προκλήθηκε

Τα θερμοπυρηνικά όπλα μπορούν επιπλέον να χρησιμοποιήσουν την αντίδραση σύντηξης για να προκαλέσουν μια δεύτερη αντίδραση σχάσης, χωρίς θεωρητικό ανώτερο όριο στην απόδοση. Το μεγαλύτερο όπλο που δοκιμάστηκε ήταν μια ρωσική συσκευή με απόδοση 50.000 κιλοτόνων.

Οι ΗΠΑ δοκίμασαν την πρώτη βόμβα υδρογόνου το 1952, με απόδοση 1.000 κιλοτόνων. Οι βόμβες «H» δεν χρησιμοποιήθηκαν ποτέ στον πόλεμο.

Φωτογραφία: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν φωτογραφήθηκε να επιθεωρεί το νέο ισχυρό όπλο της Β. Κορέας

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι η τελευταία βόμβα της Βόρειας Κορέας εξερράγη με απόδοση 100 κιλοτόνων, η οποία θα μπορούσε να είναι είτε μια παραδοσιακή ατομική βόμβα είτε θερμοπυρηνικό όπλο.

«Δεν υπάρχει τίποτα που να μας προκαλεί αμφιβολία ότι πρόκεται για δοκιμή πριοηγμένης πυρηνικής συσκευής» δήλωσε στο Reuters αξιωματούχως των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ, υπό το καθεστώς ανωνυμίας.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος είπε, ωστόσο, ότι θα χρειαστεί αρκετός χρόνος για να ολοκληρωθεί μια λεπτομερής ανάλυση του μεγέθους της έκρηξης και του τύπου της συσκευής που πυροδοτήθηκε.

Κορυφαίοι στρατιωτικοί αξιωματούχοι των ΗΠΑ απάντησαν στην τελευταία πυρηνική δοκιμά της Βόρειας Κορέας υπογραμμίζοντας στη δυνατότητα «ολικής εξαφάνισης» του καθεστώτος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα