19 Απριλίου 2024 / 6:22 μμ
19 Απριλίου 2024 / 6:22 μμ

Η Μόσχα καταγγέλλει: Το FBI κάνει έρευνες μέσα στα ρωσικά προξενεία στις ΗΠΑ

από fimotro

Το παιχνίδι μεταξύ Ουάσινγκτον και Μόσχας σληραίνει, με το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, να κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι για «ευθεία απειλή στην ασφάλεια της χώρας».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το πρακτορείο Sputnik, η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε ότι «Τα αιτήματα των αμερικανικών αρχών δημιουργούν άμεση απειλή για την ασφάλεια των Ρώσων πολιτών».
Τόνισε δε ότι οι ειδικές υπηρεσίες των ΗΠΑ σχεδιάζουν να ψάξουν το ρωσικό προξενείο στο Σαν Φρανσίσκο, ακόμα και να «ξεσκονίσουν» τις κατοικίες των εργαζομένων των προξενείων το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου.

Οι πράκτορες του FBI είναι έτοιμοι να διεξαγάγουν την έρευνα, ανέφερε ο Ζαχάροβα, σημειώνοντας ότι οι έρευνες θέτουν άμεσα σε κίνδυνο τη διπλωματική ασυλία των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι στα Ρωσικά προξενεία έλαβαν μόλις 12 ώρες διορία για να εκκενώσουν τα σπίτια όπου έμεναν, παρά το γεγονός ότι μαζί τους είχαν τις οικογένειές τους με παιδιά και βρέφη σε ορισμένες περιπτώσεις, αναφέρει η ρωσική πλευρά.
Η Μόσχα αντιτάσσεται κατηγορηματικά στην απόφαση του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών να κλείσει τρεις ρωσικές διπλωματικές ενώσεις στις ΗΠΑ, δήλωσε νωρίτερα η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Μαρία Ζαχάροβα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα