23 Απριλίου 2024 / 4:43 μμ
23 Απριλίου 2024 / 4:43 μμ

Η Μόσχα απειλεί τις ΗΠΑ με απέλαση διπλωματών!

από fimotro

Η Μόσχα απείλησε ότι θα απελάσει Αμερικανούς διπλωμάτες και θα κατασχέσει διπλωματικές ιδιοκτησίες αν η Ουάσιγκτον δεν επιστρέψει στη Ρωσία δύο κτίρια που χρησιμοποιούσαν οι διπλωματικές της αποστολές.

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, δήλωσε πως αν δεν υπάρξει πρόοδος στις συνομιλίες ανάμεσα στους αξιωματούχους των υπουργείων Εξωτερικών τη Δευτέρα, η Ρωσία θα πρέπει να «προχωρήσει σε αντίποινα κατά των ΗΠΑ».

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, υποστήριξε πως ο αριθμός του προσωπικού στην πρεσβεία των ΗΠΑ μπορεί να μειωθεί, ενώ μπορούν να δημευθούν κάποια κτίρια που χρησιμοποιεί.

Το Δεκέμβριο, η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, απέλασε 35 Ρώσους διπλωμάτες, τους οποίους κατηγόρησε για κατασκοπεία, ενώ απέκλεισε την πρόσβαση σε δύο κτίρια που χρησιμοποιούσαν Ρώσοι διπλωμάτες.

Η Ουάσιγκτον παρουσίασε τα μέτρα ως μια απάντησε στις κυβερνοεπιθέσεις κατά των Δημοκρατικών και της προεκλογικής εκστρατείας της Χίλαρι Κλίντον.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν είχε δηλώσει τότε πως δεν θα απαντήσει στις κυρώσεις, ελπίζοντας πως η κυβέρνηση Τραμπ θα ακολουθήσει μια διαφορετική προσέγγιση στις σχέσεις με τη Ρωσία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα