29 Μαρτίου 2024 / 11:11 πμ
29 Μαρτίου 2024 / 11:11 πμ

Η Μπόκο Χαράμ έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με απαχθέντες από ομάδα εκμετάλλευσης πετρελαίου

από fimotro

Στο βίντεο αυτό, ένας από τους απαχθέντες ζητάει από την κυβέρνηση να μειώσει την χρήση βίας κατά των τζιχαντιστών.

Στην ομάδα, συμμετείχαν πανεπιστημιακοί, αλλά κι εργαζόμενοι στην κρατική πετρελαϊκή εταιρίας της Νιγηρίας, οι οποίοι έψαχναν για πετρέλαιο στα βορειοδυτικά της χώρας, όπου δρουν οι τζιχαντιστές.

Μία προσπάθεια διάσωσης που έγινε την Τετάρτη απέτυχε, ενώ σκοτώθηκαν 37 άνθρωποι από την ανταλλαγή πυροβολισμών.

Μετά το μακελειό η κυβέρνηση αποφάσισε να αλλάξει τακτική αντιμετώπισης της Μπόκο Χαράμ, η απόπειρα της οποίας να δημιουργήσει ένα Ισλαμικό κράτος στα βορειοανατολικά έχει προκαλέσει από το 2009 το θάνατο τουλάχιστον 20.000 ανθρώπων και τον εκτοπισμό άλλων 2,7 εκατομμυρίων.

Το Πανεπιστήμιο του Μαϊντουγκούρι επιβεβαίωσε ότι οι τρεις άνδρες που εμφανίζονται στο βίντεο είναι μέλη του προσωπικού του.

«Θέλω να επισημάνω ότι δεν είναι λύση η χρήση ακραίας βίας. Θέλουμε να απευθύνουμε έκκληση στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση να ανταποκριθεί σ’ αυτό το αίτημα, και όπως έχουν υποσχεθεί, θα μας απελευθερώσουν αμέσως», είπε ένας από τους απαχθέντες, που δήλωσε ότι είναι λέκτορας στο προαναφερθέν πανεπιστήμιο.

Η Μπόκο Χαράμ διασπάστηκε πέρυσι και το ένα τμήμα της υπό τον Αμπουμπακάρ Σεκάου χρησιμοποιεί ως ορμητήριο το δάσος Σαμπίσα στα βορειοανατολικά, ενώ το άλλο, που έχει συμμαχήσει με το λεγόμενο «Ισλαμικό Κράτος» και καθοδηγείται από τον Αμπού Μουσάμπ αλ Μπαρνάουϊ, δραστηριοποιείται στην περιοχή της Λίμνης Τσαντ, όπου γίνονταν και οι έρευνες για πετρέλαιο.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα