17 Απριλίου 2024 / 1:17 πμ
17 Απριλίου 2024 / 1:17 πμ

Η λίστα των υπόπτων για τη δολοφονίας της Δώρας και το βίντεο που εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ

από fimotro

«Πυκνώνει» το θρίλερ με το άγριο έγκλημα στο Β’ Νεκροταφείο Αθηνών, όπου η Δώρα Ζέμπερη βρέθηκε σφαγμένη ανάμεσα στα μνήματα.
Οι έμπειροι αστυνομικοί της Ασφάλειας εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα και σενάρια.

Τα τηλέφωνα που έκανε και δέχτηκε στο εξαφανισμένο iphone από το πρωί της Τετάρτης, οι περίεργες αναρτήσεις στο facebook στα τέλη του καλοκαιριού και οι μαρτυρίες υπαλλήλων του κοιμητηρίου και κατοίκων της περιοχής για περίεργες κινήσεις τοξικομανών έχουν μπει στο μικροσκόπιο των αξιωματικών του Ανθρωποκτονιών που ερευνούν την δολοφονία της 32χρονης εφοριακού μέσα στο Β” Νεκροταφείο Αθηνών στα Πατήσια, το απόγευμα της Τετάρτης.

Οι αναλυτές, εκτιμούν ότι πρόκειται για προσωπική υπόθεση πιθανότατα από άτομο που γνώρισε το καλοκαίρι η Δώρα Ζέμπερη αλλά απομακρύνθηκε προκαλώντας την οργή του, όμως δεν διαθέτουν κανένα στοιχείο που να «δένει» αυτή την εκδοχή. Η ανάρτηση της 32χρονης στο facebook στα τέλη Αυγούστου που αναφέρει χαρακτηριστικά «Απορώ τι είχα πάρει τότε που συστηθήκαμε και χάρηκα που σε γνώρισα» αποτελεί «κλειδί», καθώς φέρεται να μιλάει για κάποιον που μπήκε ξαφνικά στη ζωή της και στη συνέχεια τον απέρριψε και σύμφωνα με πληροφορίες είχε μιλήσει σε δικούς της ανθρώπους για αυτό το σκηνικό.

Παράλληλα στο μικροσκόπιο των ερευνών δεν έχουν μπει μόνο άνδρες αλλά και γυναίκες καθώς ο λυσσαλέος τρόπος με τον οποίο το μυστηριώδες πρόσωπο χτύπησε το θύμα όχι μόνο δεν αποκλείει τη γυναικεία δράση αλλά αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο για «ξεκαθάρισμα με άρωμα γυναίκας» – χωρίς όμως μέχρι στιγμής οι αστυνομικοί να έχουν βρει τα στοιχεία για να «κουμπώσουν» αυτό το σενάριο.

Το γεγονός ότι το κινητό της τηλέφωνο μάρκας iPhone, το πορτοφόλι και τα προσωπικά της αντικείμενα έλειπαν κάνει τους αστυνομικούς να μην αποκλείουν και το ενδεχόμενο της ληστείας. Οι 14 μαχαιριές δείχνουν έγκλημα πάθους όμως μόνο οι τέσσερις μαχαιριές ήταν καίριες και ειδικότερα αυτή που δέχτηκε πισώπλατα και έτσι δεν αποκλείεται και το σενάριο η υπάλληλος της ΔΟΥ να δέχτηκε επίθεση από τοξικομανή για να τη ληστέψει και καθώς αντιστάθηκε η κατάσταση έφθασε στα άκρα.

Δεν προκύπτει εμπλοκή με τη δουλειά

Νωρίτερα, αστυνομικές πηγές ανέφεραν στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι δεν προκύπτουν, τουλάχιστον έως τώρα, ενδείξεις ότι η δολοφονία οφείλεται στην επαγγελματική ιδιότητά της και στις υποθέσεις που χειριζόταν η 32χρονη, η οποία εργαζόταν στο Τμήμα Ελέγχων της Α” ΔΟΥ Πειραιά. Μάλιστα, ο πατέρας της ανέφερε σε δηλώσεις του ότι η κόρη του εργαζόταν «στην λίστα Λαγκάρντ, σε 2-3 λίστες».

Γνώριζε το δολοφόνο της

Οι αρχές στρέφονται σε άτομα με τα οποία η 32χρονη Δώρα διατηρούσε τα τελευταία δύο χρόνια φιλικές και προσωπικές σχέσεις.

Από τα γραφεία της Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, έχουν περάσει για κατάθεση περίπου δέκα άτομα ανάμεσα τους και ένα πρόσωπό με το οποίο η Δώρα Ζέμπερη διατηρούσε προσωπική σχέση πριν από περίπου έναν χρόνο και τους τελευταίους μήνες είχαν έρθει και πάλι κοντά. Όμως προς το παρόν ο συγκεκριμένος δεν φαίνεται να έχει κάποια σχέση με τη ματωμένη ιστορία ούτε φέρεται να έχει δώσει μέσα από την κατάθεση του στοιχεία που βοηθούν στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

Τι είπε η μητέρα της

«Με πήγαν στην Ασφάλεια χθες, ήμουν σε πολύ κακή κατάσταση, δεν μπορούσα να μιλήσω, δεν καταλάβαινα τι μου λέγανε…», αναφέρει σοκαρισμένη η μητέρα της άτυχης εφοριακού που δολοφονήθηκε χθες το απόγευμα στο Β” Νεκροταφείο, περιγράφοντας τη στιγμή που έμαθε για το αποτρόπαιο έγκλημα.

«Ήταν μάνα για τα παιδιά μου. Η δεύτερη μάνα μας, έτσι τη λέγανε. Πιστεύω ότι το παιδί μου το σκότωσαν όχι για να το κλέψουν. Ήταν στημένο το έγκλημα. Την είχαν παρακολουθήσει. Το παιδί αυτό δεν ήταν ποτέ μόνο του. Μόνο όταν πήγαινε στο νεκροταφείο. Οι συνεργάτες της στη δουλειά πρέπει να ήταν οι τελευταίοι που την είδαν ζωντανή», δήλωσε συγκλονισμένη στην κάμερα της εκπομπής της Τατιάνας Στεφανίδου.

«Πήγαινε στο νεκροταφείο από τότε που έχασε τον φίλο της και την είχε πάρει από κάτω, γιατί τον αγαπούσε πάρα πολύ, ήταν αδερφικοί φίλοι. Αυτό και ο χωρισμός της, την πείραξαν πολύ. Της πέσανε μαζεμένα», πρόσθεσε, ενώ αποκάλυψε πως η κόρη της, Δώρα Ζέμπερη, της είχε εκμυστηρευθεί ότι φοβόταν.

«Μου είχε εκμυστηρευτεί κάποια πράγματα. Ήταν πολύ ηθική, πολύ τυπική στη δουλειά της. Μου είπε ότι ήθελε να φύγει από τον έλεγχο, γιατί είχε κουραστεί και είχε φοβηθεί».

«Έχω αναλάβει δύσκολες υποθέσεις, μερικές φορές δεν μπορώ να τα βγάλω πέρα, φοβάμαι. Αν κάνω λάθος, θα το πληρώσω εγώ και θα πάω φυλακή», της είχε πει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα