20 Απριλίου 2024 / 3:37 μμ
20 Απριλίου 2024 / 3:37 μμ

Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για τον… αρραβώνα με τους Θεσμούς, αλλά ο λαός στενάζει, ματώνει και υποφέρει…

από fimotro

Γράφει ο Κ.Π.

([email protected])

Αγαπητό Fimotro,

«Το τρίτο μνημόνιο θα μείνει στην ιστορία ως το πιο αποικιοκρατικό χαρτί που υπέγραψε ποτέ ελληνική κυβέρνηση…θα μπορούσε ποτέ να περάσει το τρίτο μνημόνιο η ΝΔ; Θα είχε καεί το Σύνταγμα και η Αριστοτέλους». ΓΑΝΝΗΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ

Αυτά τα λόγια, του πιο στενού πρώην συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα θα μείνουν στην ιστορία όπως και η φράση του αείμνηστου Γέρο Παπανδρέου πριν από 55 περίπου χρόνια: «Όταν οι αριθμοί ευημερούν οι άνθρωποι δυστυχούν». Αυτό ακριβώς συμβαίνει σήμερα. Που να έρθει και το 4ο μνημόνιο!

Μετά τον Ανδρέα Παπανδρέου και τα «λεφτά υπάρχουν» που πίστεψε ο-αφελής-ελληνικός λαός, ήρθε η κυβέρνηση Τσίπρα την οποία πάλι πίστεψε-ο αφελής-ελληνικός λαός, πιστεύοντας ότι θα σκίσει το μνημόνιο όπως του υποσχέθηκε και θα του δώσει πίσω τα «κλεμμένα!!!». Αφού τον παραπλάνησε την πρώτη φορά, δεν έβαλε μυαλό, και του έδωσε και δεύτερη ευκαιρία για να τον ταπεινώσει ακόμη περισσότερο και να τον αποτελειώσει ηθικά κοινωνικά οικονομικά στην ίδια του τη χώρα!

Αφού υποθήκευσε τη χώρα για 99 χρόνια(ευτυχώς που δεν είναι…100), τώρα πανηγυρίζει το Μαξίμου για τα κατορθώματα του και επιτυχίες για συμφωνία, που ούτε ο «Ηρακλής» με τους άθλους του δεν θα μπορούσε να φέρει σε πέρας.

Αφού περιπλανήθηκε το οικονομικό επιτελείο με κατεβασμένα τα «παντελόνια» στις αίθουσες του ΔΝΤ σε Ουάσιγκτον, έκανε έναν εικονικό… αρραβώνα και επετεύχθη λέει συμφωνία-χωρίς να γνωρίζει αν θα καταλήξει σε γάμο-διότι είχαμε πλεόνασμα 3 φορές περισσότερο 3,9 από το αναμενόμενο, περίπου 6-7 δις ευρώ για να τα δώσουν… στους «δανειστές».

Χρήματα που προήλθαν από υπερφορολογήσεις. Φόροι, φόροι, φόροι γονάτισαν την κοινωνία. Το ΦΠΑ από 13 στο 24%. Πάγωμα απονομής κύριων και επικουρικών συντάξεων σε δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχους. Διάλυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από τη βαριά φορολογία. Άμεσες και έμμεσες φορολογίες και μειώσεις στην ελληνική οικογένεια. Στάση πληρωμών σε πιστωτές-προμηθευτές.

Μα καλοί μου άνθρωποι-που θα έλεγε και ο αξέχαστος Θανάσης Βέγγος-πώς να μην έχουμε πλεόνασμα όταν: η κυβέρνηση δεν πληρώνει κανέναν και χρωστάει όχι μόνο της «μιχαλούς», αλλά σε όποιον μιλάει ελληνικά, ακόμη και σε όσους μιλούν ξένες γλώσσες! Ο τρόπος με τον οποίο κυβερνάται αυτή χώρα είναι απαράδεκτος και καταστροφικός. Αυτό δείχνει πολύ καθαρά η Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που είναι αναξιόπιστη και φθαρμένη.

Εάν πηγαίνουμε τόσο καλά όπως λέει το Μαξίμου, τότε γιατί τα λουκέτα στην αγορά πάνε…καπνός; Γιατί οι άνεργοι, οι άστεγοι και οι άνθρωποι τρώνε από τα συσσίτια της εκκλησίας, της τοπικής αυτοδιοίκησης, και άλλων φορέων; γιατί δεν λιγοστεύουν παρά αυξάνονται; Γιατί τα κόκκινα δάνεια πολλαπλασιάζονται και οι ουρές για μια γαλέτα είναι ανεξάντλητες;

Γιατί δολοφονίες, διαρρήξεις, αντιεξουσιαστές, αναρχικοί, άβατα Εξαρχείων, μολότοφ, επιθέσεις και καταστροφές σε ιδιωτική και δημόσια περιουσία, κλεψιές, ληστείες και απάτες γεμίζουν καθημερινά το αστυνομικό δελτίο και τα ΜΜΕ, ενώ ο Έλληνας ζει υπό καθεστώς φόβου, τρόμου και ανασφάλειας όλο το 24ωρο;

Ο Τσίπρας και η κυβερνησή του, το μόνο που προκαλούν, είναι φτώχεια, κοινωνικό αποκλεισμό και ανθρώπινο πόνο, βυθίζοντας τις κοινωνίες σ´ ένα φαύλο κύκλο ύφεσης και ανασφάλειας. Δημιουργούν στρατιές ανέργων καθώς και μια ολόκληρη γενιά νεόπτωχων Ελλήνων. Η ανεργία γενικά είναι σε δισθεόρατα ύψη.

Ιδιαίτερα των νέων, βρίσκεται στο ζενίθ με εφιαλτικές επιπτώσεις στη νέα γενιά και το μέλλον της χώρας, που στριμώχνεται ανάμεσα στη φυγή και τη μετανάστευση, με τις ψυχικές ασθένειες, τις αυτοκτονίες, τη χρήση ναρκωτικών ουσιών και την πορνεία να εμφανίζουν αυξανόμενη τάση το τελευταίο διάστημα. Δυο στους τρεις Έλληνες πέρα από τη φτώχεια έχουν περιθωριοποιηθεί. Πολλοί είναι ανασφάλιστοι και βρίσκονται σε κοινωνικό αποκλεισμό και μαρασμό! Υγεία και νοσοκομεία έχουν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους.

Όταν ο Γιώργος Παπανδρέου μας έβαλε στο ΔΝΤ το χρέος της χώρας ήταν το 123% του ΑΕΠ. Σήμερα με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, που έχει πιει το αίμα του ελληνικού λαού έχει σχεδόν διπλασιαστεί. Μισθωτοί και συνταξιούχοι έχασαν το 50% ίσως και περισσότερο του εισοδήματός τους. Το στομάχι τους έχει κολλήσει στην σπονδυλική στήλη και το Μαξίμου πανηγυρίζει για συμφωνία!!!

Τα περήφανα γηρατειά, που έβαλαν πλάτη για να στηθεί η σύγχρονη πατρίδα μας βγαίνουν συχνά στους δρόμους και αντιμετωπίζονται σαν… τρομοκράτες, διεκδικώντας το δίκιο τους, γιατί ύστερα από χρόνια σκληρής δουλειάς οι συντάξεις τους, κύριες και επικουρικές δεν φτάνουν ούτε για ένα δεκαήμερο. Ζητιανεύουν αυτό που δικαιούνται και τους χρωστάει το κράτος.

Τσίπρας-Καμμένος με τα ψέματα, θρόνιασαν στους θώκους της ανάλγητης εξουσίας και απολαμβάνουν τους καρπούς της αυταπάτης, με τους αριθμούς… να ευημερούν, αλλά χωρίς ζωντανούς ανθρώπους. Ο «κόφτης» να παραμονεύει και οι μειώσεις που έρχονται το 2019 και 2020 φτωχοποιούν ακόμη περισσότερο την ελληνική οικογένεια.

Και ενώ ο ελληνικός λαός αγκομαχά για να τα βγάλει πέρα, το Μαξίμου συνεχίζει τα παραμύθια μέσα από τη γυάλα που είναι κλεισμένο. Έχει κολλήσει σαν «βδέλλα» στο λαιμό του ελληνικού λαού, του πίνει το αίμα και πανηγυρίζει για κυβερνητικά επιτεύγματα και συμφωνίες με όνειρα για νέα θητεία το…2019.

Το μισοβυθισμένο… σκάφος που ανέλαβαν να σύρουν στη στεριά οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έπεσε σε… ξέρα και το δίδυμο των κυβερνητών Τσίπρας-Καμμένος, μαζί με ανίκανα και κουρασμένα στελέχη το σπρώχνουν όλο και πιο βαθειά, φέρνοντας μεγαλύτερη οικονομική και κοινωνική κρίση στον ήδη εξαθλιωμένο ελληνικό λαό.

Πριν καταλήξουν λοιπόν «παρέα» στο βυθό, ας φροντίσουν να το εγκαταλείψουν έγκαιρα και με νέο κυβερνήτη να γίνει μια νέα προσπάθεια, όχι μόνο να σωθεί το πλήρωμα αλλά και το πλοίο. Είναι το μόνο που μπορούν να προσφέρουν στην πατρίδα αν πραγματικά την αγαπούν και όχι την καρέκλα της εξουσίας. Εάν επιμείνουν να παραμείνουν στο πλοίο, μπορεί να σωθούν οι ίδιοι αλλά δεν θα γλυτώσουν από τον όχλο και τη μανία της κοινωνίας για τα δεινά στα οποία την έχουν οδηγήσει!

Το Μαξίμου έχει υποχρέωση το συντομότερο δυνατόν να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, για να αποφασίσει ο ελληνικός λαός τι δρόμο θέλει να ακολουθήσει και να γλυτώσει από την καταστροφή. Άλλωστε όπως δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μειοψηφία στη βουλή, ενώ οι ΑΝΕΛ δεν έχουν καμιά ελπίδα επανεκλογής. Οι διορισμοί φυλάκων-αρχαιολόγων σε χώρους της ΔΕΗ, μαζί με αρκετές χιλιάδες συμβασιούχους του δημοσίου που θέλει να μονιμοποιήσει, για να εξασφαλίσει εκλογική πελατεία, δεν έχουν καμιά ουσιαστική αξία. Το… κουτόχορτο τελείωσε!

Το 3-5% που ήταν και το ποσοστό της πρώτης φοράς «αριστερά» μέχρι το 2009, ίσως και κάτι παραπάνω μπορεί να πάρει στις επόμενες εκλογές για να έχει τη θέση που αξίζει. Υπάρχουν και κάποιοι «ξυπόλυτοι» που χτύπησαν φλέβα… χρυσού με το ΣΥΡΙΖΑ και θα συνεχίσουν και πάλι το θεάρεστο έργο της κοινωνικής ανωμαλίας που έχουν ειδικευτεί μόλις χάσουν την εξουσία. Ο λαός όμως αυτή τη φορά δεν θα επαναλάβει τα λάθη του και θα αντισταθεί!

Από σήμερα, με την επιστροφή στην Αθήνα των θεσμών-δανειστών-τοκογλύφων-τρόικα, όπως θέλετε ονομάστε τους, η κυβέρνηση θα δώσει μία ακόμη παράσταση μπροστά τους σε πολυτελές ξενοδοχείο για να κερδίσει τις εντυπώσεις. Μετά από τα «παντελόνια» στη Ουάσιγκτον, το Μαξίμου και το οικονομικό επιτελείο θα προσπαθήσουν με στριπτίζ-αφού κατεβάσουν και τα «σώβρακα» μέσα σε ειδικούς φωτισμούς, εφέ, χορούς οριεντάλ και τσιφτετέλια-να κερδίσουν την εύνοια των «θεσμών». Έτσι ελπίζουν να προχωρήσουν και σε «γάμο» μετά τον εικονικό αρραβώνα στην Αμερικάνικη πρωτεύουσα και τις «…σκληρές διαπραγματεύσεις».

Δεν γνωρίζω αν μετά τα παντελόνια τα σώβρακα και το στριπτίζ οι θεσμοί ζητήσουν κάτι… παραπάνω μέσα από τις «σκληρές» διαπραγματεύσεις. Εκεί που έχουμε φτάσει τίποτα δεν αποκλείεται. Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι απρόβλεπτοι. Προσοχή μόνο παιδιά στα αφροδίσια νοσήματα! Αν επιμείνουν χρησιμοποιήστε τουλάχιστον rubbers!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα