28 Μαρτίου 2024 / 7:59 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 7:59 μμ

Η καταιγίδα έφερε μεγάλα προβλήματα σε Λευκάδα και Ηλεία

από fimotro

Σοβαρά προβλήματα άφησε πίσω της η καταιγίδα που σάρωσε χθες τη χώρα. Τα σημαντικότερα προβλήματα εντοπίζονται στη Λευκάδα, ενώ τα σχολεία στη Βασιλική έμειναν κλειστά.

Σπίτια, ξενοδοχεία, το κέντρο Υγείας και το κτίριο της Αστυνομίας στη Λευκάδα βρέθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ κτίρια υπέστησαν ζημιές από την κανοκαιρία. Μέσα σε λίγα λεπτά οι κάτοικοι είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται.

Μεγάλες καταστροφές έχει πάθει το ξενοδοχείο Vassiliki Bay ένα ξενοδοχείο που είναι μόλις 50 μ. από τη θάλασσα με το ισόγειό του να έχει πλημμυρίσει και τους ενοίκους τους να μεταφέρονται εκτός. Ο ιδιοκτήτης του, Πάνος Σκληρός, πρώην δήμαρχος της Λευκάδας μίλησε στο lefkadapress τονίζοντας ότι δεν είναι δυνατόν ένα ξενοδοχείο που βρίσκεται μόλις 50 μ. από τη θάλασσα να πλημμυρίζει από τα νερά της βροχής επειδή οι μπούκες και τα φρεάτια είναι κλειστά. Οι ένοικοι έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές μέρος ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο να μεταφερθούν σε άλλα καταλύμματα. Κίνδυνο πλημμύρας και για το αστυνομικό τμήμα της Βασιλικής όπου βρίσκεται κοντά αλλά και για το κέντρο Υγείας.  Αναγκάστηκαν και έσπασαν την μάντρα του σχολείου ώστε να φύγουν τα νερά .

Εξαιτίας των προβλημάτων που προκάλεσε η καταιγίδα αποφασίστηκε σήμερα Δευτέρα (07.05.2018) τα σχολεία της Βασιλικής να παραμείνουν κλειστά. Την απόφαση αυτή πήραν ο δήμαρχος και ο αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας λόγω των προβλημάτων που δημιούργησαν τα πλημμυρικά φαινόμενα.

«Πνίγηκε» το Στρέφι Ηλείας

Πολλά προβλήματα δημιούργησε η έντονη βροχόπτωση που έπληξε την Κυριακή και την Ηλεία.

Συγκεκριμένα, κλειστή είναι η Ε.Ο., στο ύψος του Στρεφίου. Η περιοχή θυμίζει πλημμυρισμένο τοπίο, με τη στάθμη του νερού να ξεπερνά το μισό μέτρο. Ακόμη προβλήματα αντιμετωπίζουν και άλλες περιοχές του νομού, όπως οι Καρούτες, το Λαντζόι, το Πελόπιο και η Σαλμώνη. Ακόμη κατολισθήσεις έχουν προκληθεί σε Γούμερο και Αγία Άννα.

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε και σε πολλές περιοχές της Πάτρας η έντονη βροχόπτωση που σημειώθηκε νωρίτερα με αποτέλεσμα να κλείσει ακόμα και η ακτή Δυμαίων και η κίνηση των οχημάτων να γίνεται σε μία μόνο λωρίδα κυκλοφορίας.

Μισή ώρα κράτησε η ισχυρή καταιγίδα στην περιοχή του Ναυπλίου και ήταν αρκετή για να μετατραπούν πολλοί δρόμοι σε ποτάμια.

Πηγές: lefkadapress.gr, patrisnews.gr, patratimes.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα