19 Απριλίου 2024 / 4:09 μμ
19 Απριλίου 2024 / 4:09 μμ

Η καρδιά του Ολυμπιακού χτυπά δυνατά στην Κεντρική Ευρώπη (φωτό)

από fimotro

Από τον Γενάρη του 2016 η καρδιά του Ολυμπιακού χτυπά δυνατά και στην Κεντρική Ευρώπη. Μέσω του συνδέσμου με έδρα την Λωζάνη, που αριθμεί περισσότερα από 80 μέλη και αντιπροσωπεύει όλη την Ελβετία.

Ολυμπιακοί από την Ζυρίχη, την Γενεύη, τη Βέρνη, τη Λωζάνη αλλά και από χώρες όπως η Πολωνία, η Γαλλία, η Ιταλία και το Λουξεμβούργο, είναι μέλη του συνδέσμου της Ελβετίας, αγκαλιάζοντας την προσπάθεια μιας δυνατής εκπροσώπησης του συλλόγου στην Κεντρική Ευρώπη!

Ο σύνδεσμος της Ελβετίας μετρά μόλις ενάμιση χρόνος ζωής, ωστόσο είναι εξαιρετικά δραστήριος και εκτός από τις εκδρομές που πραγματοποιεί για να στηρίξει τα τμήματα του Ολυμπιακού που αγωνίζονται σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, κατάφερε να πείσει έναν πολυεθνικό οργανισμό να κάνει μια ειδική χορηγία στον Ερασιτέχνη! Την ίδια στιγμή γίνονται πάντα προσπάθειες να βοηθηθούν επαγγελματικά όσοι Έλληνες φτάνουν στην χώρα αναζητώντας δουλειά.

Πως προέκυψε αυτή η πρωτοβουλία; Ο Μάριος Ραφαήλ, ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος του συνδέσμου λέει στο Sport24.gr:

“Η ιδέα δημιουργήθηκε από το γεγονός ότι βρισκόμαστε στην Κεντρική Ευρώπη και χρειαζόμασταν μια δυνατή εκπροσώπηση. Είναι η δεύτερη φορά που καταφέρνω να ιδρύσω σύνδεσμο, καθώς και το 2004 μαζί με τους συμφοιτητές μου Πάνο Ξένο και Μάκη Αγγελετάκη είχαμε ιδρύσει τον πρώτο σύνδεσμο σε ελληνικό Πανεπιστήμιο (σ.σ. Πανεπιστήμιο Πειραιά).

Ο σύνδεσμος αυτός είχε βοηθήσει στην εγγραφή νέων μελών στον Ολυμπιακό, επί εποχής του μεγάλου Σωκράτη Κόκκαλη. Επίσης είχαμε διοργανώσει ημερίδες με θέμα το Sports Management στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Με ομιλητές τον Πέτρο Κόκκαλη και άλλα στελέχη του Ολυμπιακού. Πραγματοποιήθηκαν ημερίδες και για το κοινωνικό θέμα της βίας στα γήπεδα, με ομιλητές από τον συνδεσμιακό χώρο”.

Σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ αλλά και τα ερασιτεχνικά τμήματα, ο Ολυμπιακός δίνει το παρών σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις με συνέπεια. Επομένως η ζωή των μελών του συνδέσμου δεν παύει να είναι συνυφασμένη με τις εκδρομές, αλλά και τις συναντήσεις εντός Ελβετίας όταν αυτό δεν εφικτό, για να παρακολουθήσουν τις προσπάθειες των αθλητών με την ερυθρόλευκη φανέλα.

“Ο σύνδεσμος έχει ήδη πραγματοποιήσει εκδρομές στο εξωτερικό. Σε Βρυξέλλες (Άντερλεχτ) και Βέρνη (Γιούνγκ Μπόις) για παιχνίδια της ποδοσφαιρικής ομάδας, σε Βαρκελώνη (2 φορές), Μιλάνο (οδική), Κωνσταντινούπολη (Final-4) για το μπάσκετ. Στη Βουδαπέστη για το πόλο και φυσικά σε πάρα πολλούς εντός έδρας αγώνες σε όλα τα αθλήματα”.

Στο Palau Blaugrana της Βαρκελώνης

“Η καθημερινότητα μας και ειδικά τα Σαββατοκύριακα, περιστρέφεται γύρω από τον Ολυμπιακό”.

Στο “Γ. Καραϊσκάκης” με φόντο τα τρόπαια της 7ετίας του Βαγγέλη Μαρινάκη

“Όταν δεν έχουμε την ευκαιρία να δώσουμε το παρών στο γήπεδο, συναντιόμαστε σε καφετέριες και παμπς για να παρακολουθήσουμε την ομάδα”.

Στην αναμέτρηση με την Γιούνγκ Μπόις στη Βέρνη

ΧΟΡΗΓΙΑ ΣΤΟΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ

Δύσκολοι οι καιροί οικονομικά στην Ελλάδα, με την χώρα να βρίσκεται σε κρίση περίπου μια επταετία. Κάτι που επηρεάζει τόσο τα επαγγελματικά τμήματα του Ολυμπιακού, αλλά πολύ περισσότερο τον Ερασιτέχνη. Πάντα γίνονται προσπάθειες από τις διοικήσεις των Πειραιωτών για την ενίσχυση των ερασιτεχνικών τμημάτων, τις ανάγκες των οποίων έρχεται να συνδράμει μια σημαντική πρωτοβουλία των μελών του συνδέσμου της Ελβετίας:

“Το σημαντικότερο που έχουμε καταφέρει είναι πως μετά από προσπάθειες περίπου ενός χρόνου, καταφέραμε να πείσουμε έναν πολυεθνικό οργανισμό να κάνει μια ειδική χορηγία στον Ερασιτέχνη, μέσω του συνδέσμου μας. Είμαστε σε διαρκή επαφή με την κ. Τσιλιγγίρη για το συγκεκριμένο θέμα και σύντομα θα υπάρχουν νέα.

Είναι κάτι πρωτοποριακό, που στόχο έχει ως σύνδεσμος να βοηθήσουμε τα ερασιτεχνικά τμήματα, ξέχωρα από τα 10 ευρώ (σ.σ. κάρτα φιλάθλου) της ετήσιας συνδρομής”.

Δεν είναι λίγοι οι Έλληνες που αναζητούν μια νέα αρχή στην χώρα της Κεντρικής Ευρώπης και ο σύνδεσμος της Ελβετίας είναι εκεί για να βοηθήσει σε ό,τι χρειάζονται. Οι σχέσεις με άλλους συνδέσμους του Ολυμπιακού είναι σε πολύ καλό επίπεδο, ενώ οι φίλοι δεν περιορίζονται ανάλογα με το χρώμα της φανέλας που υποστηρίζουν.

“Ο σύνδεσμος έχει βοηθήσει πολλά μέλη μας. Έλληνες που έρχονται εδώ για να βρουν δουλειά. Προσπαθούμε να τους δικτυώσουμε για να αποκατασταθούν. Να τους βοηθήσουμε όχι μόνο επαγγελματικά αλλά και σε οτιδήποτε χρειαστούν.

Διατηρούμε πολύ καλές σχέσεις και με τους συνδέσμους άλλων χωρών. Με αυτόν της Στουτγκάρδης ή την ΠΕΦΟ Σίφνου. Γενικότερα έχουμε λάβει σημαντική βοήθεια από συνδέσμους στην Ελλάδα, όπως αυτόν της Άμφισσας. Φυσικά έχουμε φίλους που υποστηρίζουν άλλες ομάδες. Ευτυχώς στο εξωτερικό τα πράγματα είναι πιο πολιτισμένα μεταξύ μας”.

Ο πρόεδρος του συνδέσμου της Ελβετίας μας εξηγεί ότι συνεχίζονται καθημερινά οι προσπάθειες στήριξης του Ολυμπιακού παρά τις δεδομένες δυσκολίες που προκύπτουν, προαναγγέλλοντας πολυάριθμες εκδρομές και στη διάρκεια της φετινής σεζόν:

“Προσπαθούμε, παρά τις δυσκολίες και το γεγονός ότι στην Ελβετία οι Έλληνες είναι διάσπαρτοι, να στηρίζουμε την ομάδα όπου μπορούμε. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Γιώργο, τον Κώστα και την Κέλυ για τον χρόνο που έχουν αφιερώσει στο να δημιουργηθεί ένας τόσο δραστήριος σύνδεσμος στην καρδιά της Ευρώπης.

Κατάθεση στεφάνου στο ετήσιο μνημόσυνο των θυμάτων της Θύρας 7

Φέτος ετοιμάζουμε πολυάριθμες εκδρομές σε Champions League και Euroleague. Οι εγγραφές μας είναι ανοικτές όλο το χρόνο για τους κατοίκους της Ελβετίας και όχι μόνο.

Η οδική εκδρομή για το Μιλάνο

Έχουμε καταφέρει να εξυπηρετήσουμε τα μέλη μας, ακόμα και στους αγώνες με τη μεγαλύτερη ζήτηση. Είτε εντός, είτε εκτός Ελλάδας. Όποιος θέλει να επικοινωνήσει μαζί μας μπορεί να το κάνει στο e-mail [email protected]“.

Πηγή: sport24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα