29 Μαρτίου 2024 / 4:21 μμ
29 Μαρτίου 2024 / 4:21 μμ

Η Κίνα προειδοποιεί ότι δεν θα επιτρέψει πόλεμο στο κατώφλι της

από fimotro

«Ποτέ δεν θα επιτρέψουμε πόλεμο ή χάος στο κατώφλι μας» διεμήνυσε την Πέμπτη ο υπουργός Αμυνας της Κίνας Ρεν Γκουοκιάνγκ, υψώνοντας τους τόνους στην διαμάχη γύρω από την Βόρεια Κορέα.

Η Κίνα διατηρεί διαύλους επικοινωνίας με την Πιονγκγιάνγκ, αν και χθες συνετάχθη με το πόρισμα καταδίκης του ΟΗΕ για την τελευταία εκτόξευση πυραύλου του Κιμ Γιονγκ Ουν. Πάντως το Πεκίνο απέφυγε να λάβει άμεσα μέτρα εναντίον της Βόρειας Κορέας και αυτή τη φορά.

Το Πεκίνο «βρίσκεται σε διαδικασία συζητήσεων με τα άλλα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας για τις τελευταίες εξελίξεις στην κατάσταση», επεσήμανε ο Κινέζος υπουργός.

Ωστόσο δεν διευκρίνισε αν το Συμβούλιο Ασφαλείας εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής νέων κυρώσεων εις βάρος της Βόρειας Κορέας.

Το Πεκίνο «φυσικά δεν εγκρίνει» την εκτόξευση του πυραύλου από την Πιονγκγιάνγκ, «η οποία παραβίασε τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας και επέφερε πλήγμα στη συνθήκη μη διάδοσης των πυρηνικών όπλων», τόνισε ο ίδιος και πρόσθεσε: «Υπάρχει και μια άλλη σημαντική πλευρά και αυτή είναι η ομόφωνη απόφαση των 15 μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας, κάτι που πρέπει να διατηρήσουμε στην αναζήτηση μιας διπλωματικής και ειρηνικής λύσης στο πυρηνικό πρόβλημα στη χερσόνησο».

Ο Κινέζος υπουργός επανέλαβε την έκκλησή του για «εξαμερείς συνομιλίες» (μεταξύ της Βόρειας και της Νότιας Κορέας, των ΗΠΑ, της Κίνας, της Ρωσίας και της Ιαπωνίας), που έχουν διακοπεί από το 2009 και ζήτησε από όλες τις πλευρές «να αποφύγουν κάθε μέτρο που θα συμβάλει στην κλιμάκωση της έντασης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα