19 Απριλίου 2024 / 9:13 πμ
19 Απριλίου 2024 / 9:13 πμ

Η Κίνα καλεί τη Βόρεια Κορέα να σταματήσει τις «λάθος ενέργειες»

από fimotro

Μήνυμα στη Βόρεια Κορέα να σταματήσει τις «λάθος ενέργειες» που «δεν είναι στο συμφέρον της» έστειλε η Κίνα, λίγες ώρες αφότου η Πιονγκγιάνγκ πραγματοποίησε την έκτη πυρηνική δοκιμή στην ιστορία της.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας καλεί τον Βορρά να μην επιδεινώσει την κατάσταση και να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, με στόχο τον πυρηνικό αφοπλισμό της Κορεατικής Χερσονήσου.

Η ανακοίνωση είναι ξεκάθαρα καταδικαστική, αν και το ύφος της δεν διαφέρει πολύ από παλαιότερες τοποθετήσεις του Πεκίνου.

«Προτρέπουμε σθεναρά τη [Βόρεια Κορέα] να δει την σταθερή βούληση της διεθνούς κοινότητας» και να «συμμορφωθεί με τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών», σημειώνει η κινεζική διπλωματία.

Ο ΟΗΕ έχει απαγορεύσει τη συνέχιση των πυρηνικών και βαλλιστικών δοκιμών από την Πιονγκγιάνγκ.

Η Κίνα είναι μακράν ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Βορείου Κορέας και πάγια προωθεί τη διπλωματική επίλυση της έντασης μέσω του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/world/article/354422/i-kina-kalei-ti-voreia-korea-na-stamatisei-tis-lathos-energeies/#ixzz4rbxSkoxb
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα