20 Απριλίου 2024 / 6:04 μμ
20 Απριλίου 2024 / 6:04 μμ

Η Ευρωλίγκα τιμά τον τεράστιο Ντούσαν Ίβκοβιτς (βίντεο)

από fimotro

Την ύψιστη τιμή να αποτελεί τον πρώτο προπονητή που θα βραβευτεί από την Ευρωλίγκα και θα εισαχθεί στο κλειστό κλαμπ των Euroleague Basketball Legend θα έχει ο Ντούσαν Ίβκοβιτς. Μία από τις σημαντικότερες νύχτες της ένδοξης καριέρας του αναμένεται να ζήσει το βράδυ της 20ης Σεπτεμβρίου ο Ντούσαν Ίβκοβιτς.

Ο Ντούντα θα καθίσει για τελευταία φορά σε πάγκο έχοντας τον ρόλο του προπονητή σε φιλική αναμέτρηση που θα διεξαχθεί στο ΣΕΦ.

Η Ευρωλίγκα θέλοντας να τιμήσει έναν από τους πιο επιτυχημένους τεχνικούς στην ιστορία της διοργάνωσης, ανακοίνωσε πως θα του αποδώσει την ύψιστη τιμή βραβεύοντάς τον ως Euroleague Basketball Legend.

«Μας δίνει ιδιαίτερη ικανονοποίηση το γεγονός ότι ο Ντούσαν Ίβκοβιτς θα γίνει ο πρώτος προπονητής που θα βραβευτεί ως Euroleague Basketball Legend. Είναι αδύνατο να περιγράψεις την προσφορά του Ντούσαν Ίβκοβιτς στην παγκόσμια προπονητική, τόσο ως μέντορας μιας ατελείωτης λίστας σπουδαίων παικτών καθώς και ως λαμπρό παράδειγμα για άλλους συναδέλφους του. Η συνεισφορά του στην Euroleague Basketball είναι τεράστια» ήταν το σχόλιο του Τζόρντι Μπερτομέου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της διοργανώτριας αρχής:

«Η Euroleague Basketball ανακοινώνει με υπερηφάνεια ότι ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, ο οποίος ολοκληρώνει μια τεράστια καριέρα έπειτα από πέντε δεκαετίες, θα τιμηθεί την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου στην Ελλάδα ως ο πρώτος προπονητής που επιλέγεται για τη διάκριση του
Euroleague Basketball Legend.

Στα 73 του χρόνια, ο κόουτς Ίβκοβιτς βάζει τους τίτλους τέλους μιας καριέρας 48 ετών κοουτσάροντας μια all-star ομάδα με πρώην παίκτες του απέναντι στον Ολυμπιακό, την ομάδα που οδήγησε δις στην κατάκτηση του τίτλου της Euroleague. Μάλιστα θα λάβει το συγκεκριμένο βραβείο έπειτα από τους Δημήτρη Διαμαντίδη, Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, Χουάν Κάρλος Ναβάρο, Θοδωρή Παπαλουκά, Ραμούνας Σισκάουσκας και Μιρσάντ Τουρκσάν.

Μεταξύ των παικτών που ο κόουτς Ίβκοβιτς βοήθησε ώστε να πρωταγωνιστήσουν και θα παίξουν γι’ αυτόν στο τελευταίο παιχνίδι του θα είναι οι πόιντ γκαρντ Τομά Ερτέλ, Στέφαν Μάρκοβιτς, Μίλος Τεόντοσιτς και Νίκος Ζήσης.

Στα σούτινγκ γκαρντ, οι Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς και Κώστας Σλούκας. Στη θέση του σμολ φόργουορντ οι Τσεντί Οσμάν, Νίκολα Κάλινιτς και Φουρκάν Κορκμάζ. Σε αυτή του πάουερ φόργουορντ οι Πέρο Άντιτς, Ντάριο Σάριτς και Βίκτορ Χριάπα. Στα σέντερ οι Κάιλ Χάινς και Μπόμπαν Μαριάνοβιτς».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα