29 Μαρτίου 2024 / 3:00 μμ
29 Μαρτίου 2024 / 3:00 μμ

Η ΕΡΤ έμεινε από και καύσιμα και επικρατεί… χάος!

από fimotro

Γράφει ο Κ.Π.

([email protected])

Αν περνώντας από την Αγία Παρασκευή δείτε το κτήριο της ΕΡΤ, να γράφει «ενοικιάζεται» αντί για Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση, μην πέσετε από τα σύννεφα.

Θα είναι η φυσική κατάληξη στην οποία οδηγείται ο πρώτος ραδιοτηλεοπτικός φορέας της χώρας. Και εάν δεν δείτε το «ενοικιάζεται», ίσως δείτε νταλίκες και φορτηγά να μεταφέρουν εξοπλισμό προς πώληση ή να κατευθύνονται στην πλατεία Αβησσυνίας στο Μοναστηράκι.

Ίσως αυτό να μοιάζει με φαντασία, αλλά δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Όποιος επισκέπτης έχει τον χρόνο να περπατήσει στους διαδρόμους της ΕΡΤ και να μιλήσει με εργαζόμενους, γρήγορα θα καταλάβει ότι αυτό το ενδεχόμενο… δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα.

Όπως τονίζουν οι εργαζόμενοι, η έλλειψη ηγεσίας, στρατηγικής, σχεδιασμού και οράματος για έναν φορέα με μέλλον και προοπτική έχουν αποδυναμώσει την ΕΡΤ και την οδηγούν σε ένα μικρό περιθωριακό κανάλι. Η διοίκηση είναι ανύπαρκτη και απομονωμένη στον δικό της κόσμου. Οι εργαζόμενοι από έλλειψη εμπιστοσύνης για το μέλλον τους, στον δικό τους και οι συνδικαλιστές σε άλλο μήκος κύματος με την αυταρχική ηγεσία.

Η γραφειοκρατία σε θέματα διοίκησης και αποφάσεων, η ενταξή της ΕΡΤ στις ΔΕΚΟ και η ανικανότητα της διοίκησης να βάλει σε τάξη τον φορέα σχεδόν 20 μήνες μετά την επαναλειτουργία στις 11 Ιουνίου 2015 από τον ΣΥΡΙΖΑ, την έχουν ρίξει στο περιθώριο.

Κάποτε, όταν περπατούσες στους διαδρόμους και τους χώρους εργασίας. 1ο , 2ο , 3ο όροφο ραδιόφωνο-τηλεόραση και χώρους εργασίας, Στούντιο, μοντάζ, εγγραφείς, ηχοληψίες, έβλεπες δημοσιογράφους τεχνικούς και ανθρώπους της παραγωγής να περιμένουν στη σειρά για να ολοκληρώσουν τη δουλειά που είχαν αναλάβει. Σήμερα όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν.

Όλες οι υπηρεσίες παραγωγής του ραδιομεγάρου είναι σε αδράνεια. Η εσωτερική παραγωγή είναι ανύπαρκτη, ενώ ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός σαπίζει, από έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού. Η μοναδική εργασία σε μοντάζ που γίνεται εντός ραδιομεγάρου, είναι μόνο των ειδήσεων. Όλο το υπόλοιπο μοντάζ εκπομπών, με την πονηρή μέθοδο των μεικτών παραγωγών δίνεται σε ιδιώτες για να τα κονομάνε κάποιοι. Μήπως είναι αναληθές κύριε… συν-Ταγματάρχα ότι η ΕΡΤ νοίκιασε εξοπλισμό και αυτοκίνητα από ιδιώτες για να καλύψει την επίσκεψη του Μπαράκ Ομμπάμα;

Ο συν-Ταγματάρχης με τους κολαούζους γύρω του, προσπαθεί να πείσει τους τηλεθεατές και τον τσάρο της ψηφιακής πολιτικής και των ΜΜΕ Νίκο Παππά ότι παράγει έργο, δείχνοντας ότι κάνει χρηστή διοίκηση με το πλεόνασμα των 46 εκατ. που έχει η ΕΡΤ.

Μα φίλε μου, δεν χρειάζεται να είσαι οικονομολόγος η διαχειριστής οργανισμού για να περηφανεύεσαι γι΄αυτό. Τα έσοδα του φορέα είναι συγκεκριμένα δεν τα αύξησες εσύ από διαφημίσεις η πώληση προγραμμάτων; Το πρόγραμμα που έχεις δώσει μέχρι τώρα σε εξωτερικές παραγωγές και ρουσφέτια, το παρακολουθούν μόνο όσοι ξεκουράζονται στα νεκροταφεία(!). Όταν η θεαματικότητα παραμένει στο 5-6%, ενώ στις χώρες της Ευρώπης η δημόσια τηλεόραση βρίσκεται πάντα, μεταξύ πρώτης και δεύτερης θέσης.

Με το να κλείνεις συμφωνίες με nova, forthnet η άλλα ΜΜΕ και να παίρνεις πρόγραμμα, δεν είναι λύση. Το θέμα είναι εσύ να πουλάς και να είσαι το πρώτο «βιολί» και να χορεύουν στο δικό σου ρυθμό και όχι το αντίθετο.

Έβαλες στις ειδήσεις έναν άνθρωπο άσχετο από το ραδιόφωνο, με ένα ποτήρι «νερό»(κάποιος άλλος κάποτε τρελά ερωτευμένος κυκλοφορούσε με ουίσκι αντί για νερό) στο χέρι να δώσει ζωή στον ενημερωτικό τομέα, με εκπομπές τύπου, «Αίθουσες, Οut of Focus, Ανωνύμως, ή Αλάτια στο πρόγραμμα κλπ» για να έχεις τα πάντα under control και έλυσες το θέμα;

Η ΕΡΤ για να σωθεί, χρειάζεται ριζική ανανέωση σε διοίκηση σχεδιασμό και στρατηγική για ένα νέο ξεκίνημα με ενωμένους όλους τους εργαζόμενους και το συνδικαλιστικό κίνημα για να πάρει μπροστά η μηχανή. Αν αυτό δεν γίνει σύντομα, από τον προθάλαμο της εντατικής που είναι τώρα η ΕΡΤ, θα βρεθεί διασωληνωμένη με αβέβαιο το μέλλον της.

Σε επόμενη ανάρτηση, θα σας δώσουμε περισσότερα στοιχεία για το πως σχεδιάζει η ανίκανη ηγεσία να αντιμετωπίσει το πρόβλημα εσωτερικής παραγωγής και το μοντάζ εκπομπών που είναι ανύπαρκτο!

Άνθρωπε της ψηφιακής πολιτικής, των τηλεπικοινωνιών, της ενημέρωσης και επικοινωνίας του «σύμπαντος» ακούς;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα