25 Απριλίου 2024
25 Απριλίου 2024

Η Ελλάδα στην έκτη θέση «μιζέριας» του Bloomberg!…

από fimotro

Οι αυξανόμενες τιμές είναι μεγαλύτερη απειλή για την παγκόσμια οικονομία φέτος από την ανεργία, σύμφωνα με τον Δείκτη Μιζέριας του Bloomberg, που προσθέτει τις προοπτικές για τον πληθωρισμό και την ανεργία σε 66 οικονομίες.

Έκτη στη «λίστα μιζέριας» η Ελλάδα, με τη Βενεζουέλα να είναι για τέταρτη χρονιά η πιο μίζερη οικονομία του κόσμου, με σκορ τρεις φορές μεγαλύτερο από το 2017. Η Ταϊλάνδη είναι ξανά στη θέση της «λιγότερο μίζερης» αν και ο μοναδικός τρόπος υπολογισμού της ανεργίας κάνει το Νούμερο 2, τη Σιγκαπούρη αξιοσημείωτη.

Το Μεξικό φαίνεται ότι κάνει μεγάλα βήματα φέτος καθώς ο πληθωρισμός γίνεται πιο διαχειρίσιμος. Κάνει τη μεγαλύτερη πρόοδο φέτος, κινούμενο 16 θέσεις πιο κοντά στις λιγότερο μίζερες . Οι οικονομολόγοι παραμένουν αισιόδοξοι ότι η κεντρική τράπεζα θα μπορέσει να «ηρεμήσει» τον υψηλό περσινό πληθωρισμό, φέρνοντάς τον στο 4,6% μετά το 6% του 2017. Η ανεργία πρόκειται να παραμείνει περίπου στο 3,4%.

Η Ρουμανία φαίνεται να είναι προς τη λανθασμένη κατεύθυνση. Οι οικονομολόγοι βλέπουν 3,3% πληθωρισμό για το 2018 μετά την υποτονική αύξηση τιμών πέρυσι, σπρώχνοντας έτσι τη θέση της κατά 16 θέσεις πιο κάτω.

Οι χειρότερες οικονομίες για το 2018, με την Ελλάδα στην έκτη θέση

O Δείκτης Μιζέριας του Bloomberg βασίζεται στην παλιά ιδέα ότι ο χαμηλός πληθωρισμός και η ανεργίαγενικά δείχνουν πόσο καλά θα έπρεπε να αισθάνονται οι κάτοικοι της χώρας.

Οι λιγότερο μίζερες οικονομίες για το 2018

Τα αποτελέσματα δείχνουν γενικά μία φωτεινή παγκόσμια οικονομική προοπτική: Οι οικονομολόγοι βλέπουν 3,7% ανάπτυξη σε ετήσια βάση, με τον ρυθμό της περσινής χρονιάς να είναι ο καλύτερος από το 2011, σύμφωνα με το Bloomberg.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα