28 Μαρτίου 2024 / 11:23 πμ
28 Μαρτίου 2024 / 11:23 πμ

Η Ελλάδα «αγκάθι» στις επαφές για τον σχηματισμό Γερμανικής κυβέρνησης

από fimotro

Το κλίμα διαφωνίας που καταγράφηκε σε σειρά ζητημάτων στις διερευνητικές επαφές για τον σχηματισμό κυβέρνησης στο Βερολίνο μεταφέρει η Handelsblatt στην ηλεκτρονική της έκδοση. Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, σύμφωνα με την οικονομική εφημερίδα του Ντύσελντορφ, «η Ελλάδα γίνεται σημείο διαμάχης» στις συνομιλίες που έχουν ξεκινήσει ανάμεσα στα χριστιανικά κόμματα (CDU/CSU), τους Πράσινους και τους Φιλελεύθερους (FDP), που επιδιώκουν να σχηματίσουν τον λεγόμενο κυβερνητικό συνασπισμό “Τζαμάικα”.

Η Handelsblatt σχολιάζει: «Πριν καλά-καλά ξεκινήσουν οι συνομιλίες στον διαπραγματευτικό κύκλο ‘Τζαμάικα’ οδηγήθηκαν κιόλας σε στασιμότητα. Κυρίως ο τρόπος διαχείρισης των χρεών άλλων κρατών της ΕΕ, όπωςη Ελλάδα, αποτελεί σημείο διαμάχης».

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι «αυτό είναι μόνο η αρχή», δεδομένου ότι τα κόμματα που συμμετέχουν στις διερευνητικές διαφωνούν σε σειρά κομβικών ζητημάτων, όπως για παράδειγμα το προσφυγικό και η πολιτική για το κλίμα.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι «ενώ η CDU (Χριστιανοδημοκράτες) και η CSU (Χριστιανοκοινωνιστές) απορρίπτουν κατηγορηματικά μια ‘ένωση χρέους’, οι Πράσινοι έχουν ταχθεί ήδη στο προεκλογικό τους πρόγραμμα υπέρ της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους και υπέρ των λεγόμενων ευρωομολόγων, δηλαδή κρατικών ομολόγων για υπερχρεωμένα κράτη». Σύμφωνα με την Handelsblatt, οι διαπραγματευτικές ομάδες της “Τζαμάικα” είχαν συζητήσει ήδη την Τρίτη σχετικά με μια κοινή ευρωπαϊκή πολιτική, ωστόσο επειδή δεν κατέστη δυνατό να συμφωνήσουν, το θέμα συζητείται εκ νέου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα