28 Μαρτίου 2024 / 5:28 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 5:28 μμ

Η ΕΚΤ επέβαλε πρόστιμο 11,2 εκατ. στην Banca Popοlare di Vicenza

από fimotro

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα επέβαλε πρόστιμο €11,2 εκατ. στην Banca Popοlare di Vicenza, μια από τις δύο τράπεζες του Βενέτο που διασώθηκαν φέτος.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, η ΕΚΤ αναφέρει ότι αποφάσισε να επιβάλλει το πρόστιμο λαμβάνοντας υπόψη την σοβαρότητα των παραβιάσεων και των βαθμό της ευθύνης της οντότητας.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, ο Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός ανακοίνωσε ότι επέβαλε πρόστιμο 8,7 εκατ. ευρώ στην ιταλική τράπεζα για παραβίαση της υποχρέωσης παροχής τριμηνιαίων οικονομικών στοιχείων στο τέλος του 2014 και στις αρχές του 2015. Ένα μικρότερο πρόστιμο 2,5 εκατ. ευρώ επιβλήθηκε για την υπέρβαση ενός ορίου σε μεγάλες εκθέσεις.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΚΤ έκρινε τον Ιούνιο ότι η Banca Popolare di Vicenza και η Veneto Banca έχουν χρεοκοπήσει, επιτρέποντας στη Ρώμη να προχωρήσει στη διάσωση τους με 17 δισ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα