29 Μαρτίου 2024 / 2:26 μμ
29 Μαρτίου 2024 / 2:26 μμ

Η εισαγγελία διαφθοράς ψάχνει για «μαύρο» χρήμα σε λογαριασμούς πολιτικών

από fimotro

Η Εισαγγελία Διαφθοράς ερευνά την υπόθεση της Novartis με στόχο πλέον να ανευρεθούν οι κινήσεις των χρηματικών ποσών που συνδέουν πολιτικά πρόσωπα με «μαύρο» χρήμα.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, πλέον το ενδιαφέρον των εισαγγελικών αρχών επικεντρώνεται στον έλεγχο λογαριασμών συμβούλων και συνεργατών πολιτικών που συνδέονται με εταιρείες για τις οποίες οι αμερικανικές αρχές έχουν εντοπίσει ως οχήματα παράνομων πληρωμών. Παράλληλα οι έρευνες επικεντρώνονται και σε άλλα φυσικά πρόσωπα, όπως πρώην γενικοί γραμματείς και πρωτίστως μετέχοντες στις Επιτροπές που καθόριζαν τις τιμές των φαρμάκων.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν εντοπιστεί χρήματα που συνδέονται με πολιτικά πρόσωπα, σύμφωνα με δικαστική πηγή που επικαλείται η Καθημερινή.

Στις ενέργειες της Εισαγγελίας Διαφθοράς είναι και η σειρά αιτημάτων που έχει ήδη σταλεί στις ελβετικές και τις κυπριακές αρχές για άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών.

Ήδη, σύμφωνα με το δημοσίευμα, από τις ελβετικές αρχές έχει ζητηθεί και το άνοιγμα των λογαριασμών της Novartis, στην ελβετική τράπεζα UBS. Για τον συγκεκριμένο λογαριασμό είχε καταθέσει ένας από τους προστατευόμενους μάρτυρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα