28 Μαρτίου 2024 / 6:09 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 6:09 μμ

Η Εισαγγελία αναίρεσε την απόφαση για τα 600 δισ. του Σώρρα

από fimotro

Αναίρεση υπέρ το νόμου άσκησε η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευσταθία Σπυροπούλου, επί της υπ’ αριθ. 67650/2013 απόφασης του Η΄ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, η οποία δέχθηκε ότι ο Αρτέμης Σώρρας είναι ο διαχειριστής 600 δισ. δολαρίων.
Διευκρινίζεται ότι, η δικαστική απόφασή που θα εκδοθεί από τον Άρειο Πάγο επί της αναίρεσης υπέρ του νόμου, δεν έχει έννομες συνέπειες, δηλαδή δεν ακυρώνει ή δεν μεταβάλει την υπ’ αριθ. 67650/2013 απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, αλλά έχει απλώς νομολογιακό χαρακτήρα. Ακόμη, εάν η απόφαση που θα εκδοθεί από τον Άρειο Πάγο, έχει αρνητικό αποτέλεσμα για τον Αρτέμη Σώρρας, τότε εκείνος δεν μπορεί να τη επικαλείται.
Ειδικότερα, η αναίρεση υπέρ του νόμου επί της εν λόγω απόφασης του Πλημμελειοδικείο Αθηνών, ασκήθηκε μετά την αίτηση αναίρεσης που είχε καταθέσει στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, ο δικηγόρος Πέτρος Πανταζής.
Τέλος, η αναίρεση ασκήθηκε, καθώς κρίθηκε ότι, η απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών έχει μη ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία, αλλά και ελλιπή αιτιολογία, ενώ εσφαλμένα ερμηνεύει το άρθρο 191 του Ποινικού Κώδικα για το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα