29 Μαρτίου 2024 / 8:25 πμ
29 Μαρτίου 2024 / 8:25 πμ

Η Δικαιοσύνη έσωσε τις Ευρωπαϊκές αξίες της Ελλάδας

από fimotro

Μια πραγματικά ιστορική απόφαση πήρε σήμερα το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας. Στην απόφαση να μην προχωρήσει στην έκδοση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών προχώρησε πριν από λίγο ο Αρειος Πάγος. Το Ανώτατο Δικαστήρο της Ελλάδας έκανε δεκτά τα επιχειρήματά τους ότι δεν θα έχουν δίκαιη δίκη στην Τουρκία και ότι κινδυνεύουν να υποστούν βασανισμούς ακόμη και να χάσουν τη ζωή τους.

Για τους τέσσερις πρώτους η απόφάση ήταν ομόφωνη και αρνητική για το αίτημα των τουρκικών αρχών, για δύο ακόμη επίσης το ανώτατο δικαστήριο αποφάσισε την μη έκδοσή τους με μειοψηφία ενός μόνον μέλους, ενώ για τους δύο τελευταίους επίσης η απόφαση υπήρξε ομόφωνα κατά της εκδόσεως. Και για τους οκτώ διατάχθηκε η απόλυσή τους από τις φυλακές. Και οι οκτώ ήταν παρόντες και με σεβασμό και συγκίνηση άκουσαν την απόφαση του δικαστηρίου.

Ως μια μεγάλη νίκη για τις ευρωπαϊκές αξίες και την ελληνική Δικαιοσύνη χαρακτήρισε την απόφαση του Αρείου Πάγου, ο δικηγόρος των Τούρκων στρατιωτκών Χρίστος Μυλωνόπουλος. “Ήταν μια μεγάλη νίκη για τις ευρωπαϊκές αξίες και την ελληνική Δικαιοσύνη. Διακυβευόταν η αξιοπρέπεια του ελληνικού δικαστικού συστήματος. Η απόφαση αποτελεί υποθήκη για τους νέους νομικούς.

Μετά τα εμπόδια που τέθηκαν στον πρώτο βαθμό, δεν ήμουν τόσο σίγουρος για την απόφαση του Αρείου Πάγου. Κανονικά θα πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι, καθώς δεν υπάρχουν διοικητικά μέτρα σε βάρος τους. Οι ίδιοι με αξιοπρέπεια υπέμειναν όλον αυτό το Γολγοθά και εκφράζουν ευχαριστίες για τη συμπαράσταση των Ελλήνων” είπε χαρακτηριστικά.

Όπως δήλωσε ο συνήγορος των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών, Όμηρος Ζέλιος, «η σημερινή απόφαση δείχνει ότι στην Ελλάδα του 2017 η Δικαιοσύνη μπορεί να αποτελέσει μια φωτεινή ελπίδα για το μέλλον, όταν αφήνεται να λειτουργήσει ανεξάρτητη. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους αρεοπαγίτες και τους εισαγγελείς, που έδειξαν σθένος, αποδεικνύοντας ότι η χώρα μας όχι μόνο γέννησε, αλλά διασφαλίζει τις ευρωπαϊκές αξίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Οι δύο συνήγοροι των 8 Τούρκων στρατιωτικών, Χρίστος Μυλωνόπουλος και Όμηρος Ζέλιος, μετά την ανακοίνωση των αποφάσεων του Αρείου Πάγου, με τις οποίες κρίθηκε ότι δεν θα εκδοθούν στην γείτονα χώρα οι «8», προέβησαν στις κάτωθι δηλώσεις:

Τι είπαν οι συνήγοροι των «8»

Χρίστος Μυλωνόπουλος: «Ήταν μια μεγάλη νίκη για τις ευρωπαϊκές αξίες και την ελληνική Δικαιοσύνη. Διακυβευόταν η αξιοπρέπεια του ελληνικού δικαστικού συστήματος. Η απόφαση αποτελεί υποθήκη για τους νέους νομικούς.
Μετά τα εμπόδια που τέθηκαν στον πρώτο βαθμό, δεν ήμουν τόσο σίγουρος για την απόφαση του Αρείου Πάγου.
Κανονικά θα πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι, καθώς δεν υπάρχουν διοικητικά μέτρα σε βάρος τους.
Οι ίδιοι, με αξιοπρέπεια υπέμειναν όλον αυτό τον Γολγοθά και εκφράζουν ευχαριστίες για τη συμπαράσταση των Ελλήνων».

Όμηρος Ζέλιος: «Η σημερινή απόφαση δείχνει ότι στην Ελλάδα του 2017 η Δικαιοσύνη μπορεί να αποτελέσει μια φωτεινή ελπίδα για το μέλλον, όταν αφήνεται να λειτουργήσει ανεξάρτητη. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους αρεοπαγίτες και τους εισαγγελείς, που έδειξαν σθένος, αποδεικνύοντας ότι η χώρα μας όχι μόνο γέννησε, αλλά διασφαλίζει τις ευρωπαϊκές και τα ανθρώπινα δικαιώματα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα