25 Απριλίου 2024
25 Απριλίου 2024

Η ΔΑΚΕ καταγγέλλει τη διοίκηση της Εθνικής ότι καταργεί τον Λογαριασμό Επικούρησης!

από fimotro

Η Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας καταπατώντας τη θεσμική της υποχρέωση επιχειρεί ετσιθελικά, με τελεσίγραφα και αυταρχισμό, να καταργήσει το Λογαριασμό Επικούρησης της Ε.Τ.Ε. που θεσπίστηκε και λειτουργεί από το 1949, καταγγέλει η ΔΑΚΕ Ιδιωτικού τομέα και συνεχίζει : Με μια μονομερή ανάλγητη απόφαση και διαδικασίες “fast truck” επιχειρεί να αποδομήσει εν μια νυκτί κατοχυρωμένα ασφαλιστικά δικαιώματα που κερδήθηκαν με αγώνες και στηρίχθηκαν στις διαχρονικά υψηλές εισφορές των εργαζομένων.

Η ωμότητα και η αδιαλλαξία της Διοίκησης, η έλλειψη κάθε σοβαρής εναλλακτικής πρότασης για την εύρυθμη λειτουργία του Λ.Ε.Π.Ε.Τ.Ε. και το σύνολο των μεθοδεύσεων πιστοποιούν πως η μόνη της επιδίωξη είναι η διάλυση της κοινωνικής προστασίας του εργατικού δυναμικού της Τράπεζας που θα αποτελέσει την “Κερκόπορτα” για τη διάδοση αντίστοιχων πρακτικών σε όλο τον κλάδο.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Λ.Ε.Π.Ε.Τ.Ε., στήριξε από την ίδρυσή του, την Ε.Τ.Ε. ενώ η διαχείριση των παροχών ασκούνταν από την ίδια την Τράπεζα. Τα αποθεματικά του χρησιμοποιήθηκαν για την κάλυψη αυξήσεων του μετοχικού κεφαλαίου και εξανεμίσθηκαν μετά τις ανακεφαλαιοποιήσεις, την ώρα που οι διενεργούμενες από τις εκάστοτε Διοικήσεις εθελούσιες έξοδοι πραγματοποιηθήκαν χωρίς καμία σχετική πρόβλεψη ανατρέποντας την αναλογιστική του ισορροπία.

Η κατάργησή του Λ.Ε.Π.Ε.Τ.Ε. θα επιφέρει δυσμενείς συνέπειες στους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, καθώς και στο Τ.Υ.Π.Ε.Τ. συνιστώντας ένα ολέθριο πλήγμα στις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας.

Σε αυτό το πλαίσιο η ΔΑΚΕ Ι.Τ. στηρίζει εμφατικά τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων και συνταξιούχων της Εθνικής Τράπεζας για την υπεράσπιση των κοινωνικοασφαλιστικών τους δικαιωμάτων μέσα από τη διαφύλαξη των Λ.Ε.Π.Ε.Τ.Ε. και Τ.Υ.Π.Ε.Τ.

Καλούμε, λοιπόν, τη Διοίκηση της Ε.Τ.Ε. να τηρήσει τις θεσμικές της υποχρεώσεις δημιουργώντας τους όρους εξεύρεσης μιας λειτουργικής και διατηρήσιμης λύσης που δεν μπορεί να είναι εκτός Λ.Ε.Π.Ε.Τ.Ε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα