23 Απριλίου 2024 / 8:18 μμ
23 Απριλίου 2024 / 8:18 μμ

Η «γκουρού της αυτοπεποίθησης» Αδαμαντία Καζάκου εξηγεί πώς μπορούμε να αγαπήσουμε τον εαυτό μας

από fimotro

Σας έχει τύχει να νιώθετε αμηχανία και άγχος σε κάθε σας κίνηση; Σαν να έχετε χάσει κάθε πίστη στον εαυτό σας, σαν να μη μπορείτε να λειτουργήσετε, σαν να νιώθετε λίγος απέναντι σε όλα και σε όλους; Η έλλειψη αυτοπεποίθησης δεν είναι κάτι απλό, αντίθετα είναι ένα τεράστιο πρόβλημα της σύγχρονης εποχής που επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τους ανθρώπους και τους φτάνει πολλές φορές σε ακραία σημεία.

Απευθυνθήκαμε στη γνωστή life coacher και «γκουρού της αυτοπεποίθησης» Αδαμαντία Καζάκου για να μας περιγράψει την κατάσταση και να μας εξηγήσει αν είναι κάτι αναστρέψιμο.

«Αυτοπεποίθηση σημαίνει πίστη στον εαυτό μου, σχετικά με τις ικανότητες μου. Σε ελάχιστες περιπτώσεις είναι έμφυτο, αλλά συνήθως μπορείς να αναπτύξεις την αυτοπεποίθηση σου όσο εξελίσσεσαι. Είναι ένα θέμα που χρειαζόμαστε όλοι συνεχόμενη βελτίωση» σημειώνει η κ. Καζάκου και εξηγεί ότι η έλλειψή της «προκαλεί απελπισία και αναστάτωση τρυπώνοντας σε κάθε τομέα της ζωής μας. Ο άνθρωπος παύει να νιώθει άνετα, είναι σε μία συνεχή αμηχανία και μπορεί να φτάσει σε σημείο να καταστραφεί η ζωή του. Η έλλειψη αυτοπεποίθησης φτάνει τον άνθρωπο μέχρι και να αρρωστήσει βουλιάζοντας τον σιγά-σιγά, ύπουλα».
Την αυτοπεποίθησή του μπορεί να χάσει ακόμα και ξαφνικά κάποιος άνθρωπος. «Ακόμα και κάποιος που είναι από τους τυχερούς που γεννήθηκαν γεμάτοι αυτοπεποίθηση ίσως στην πορεία της ζωή του στο σχολείο, την εργασία, τις φιλίες, το στρατό, τις σχέσεις, κάπου εκεί μπορεί να χάσει ένα μεγάλο κομμάτι της. Η αυτοπεποίθηση ακόμα μπορεί να χαθεί από μία απότομη αλλαγή στη ζωή ενός ανθρώπου. Για παράδειγμα, η οικονομική κρίση, μία απόλυση, η πίεση στην εργασία, ένα διαζύγιο, μία κλοπή, ο θάνατος ενός αγαπημένου προσώπου, μία αρρώστια, η προδοσία, η απόρριψη… υπάρχουν άπειρα γεγονότα που μπορούν να κλονίσουν την σιγουριά και τη βεβαιότητα του εαυτού μας» λέει η δημοφιλής life coacher. Εξηγεί δε ότι η αυτοπεποίθηση δεν είναι πάντα η ίδια σε όλους τους τομείς της ζωής μας, καθώς σε κάποιες καταστάσεις μπορεί να νιώθουμε ότι είμαστε γεμάτοι από σιγουριά και αισιοδοξία και σε κάποιες άλλες περιπτώσεις να νιώθουμε τεράστιο έλλειμμα αυτοπεποίθησης.

Η Αδαμαντία Καζάκου

Γιατί όμως είναι τόσο σημαντική η αυτοπεποίθηση, ρωτάμε, και η κ. Καζάκου εξηγεί: «Στην κοινωνία του 2018 είναι προτέρημα δυνατό το να έχεις αυτοπεποίθηση διότι αυτό αυτόματα σηματοδοτεί τις υψηλές ικανότητες που έχει το άτομο για να επιβιώσει σε μία εποχή τρανταχτών αλλαγών. Όσο πιο σίγουρος νιώθεις και όσο πιο γερά πατάς στα πόδια σου , τόσο πιο εύκολα ζεις και αλλάζεις ό,τι δεν σε εξυπηρετεί πλέον. Άρα το να έχεις αυτοπεποίθηση, αυτομάτως σε προάγει σε ικανό, δυνατό, ξεχωριστό, μοναδικό, πλήρη και προσαρμοστικό άνθρωπο σε κάθε περίπτωση που συναντά. Με τη φράση “Είμαι γεμάτος αυτοπεποίθηση” εσωκλείεις την ασφάλεια, την εμπιστοσύνη και τη σιγουριά».

Γίνεται όμως να κατακτήσουμε ξανά τη χαμένη μας αυτοπεποίθηση; Εδώ έρχεται ο ρόλος του Life Coaching, που στο εξωτερικό σαρώνει καθώς οι άνθρωποι βλέπουν μεγάλες αλλαγές στη ζωή τους:

«Δουλεύοντας σωστά την αυτοπεποίθηση, βελτιώνουμε όλους τους τομείς της ζωής μας. Προσεγγίζοντας πάντα με το σωστό τρόπο και την σωστή εστίαση, ναι θα δούμε απίστευτα αποτελέσματα και πράγματα που πριν λίγο καιρό θα μας φαίνονταν αδιανόητα να τα αλλάξουμε. Θα πάρουμε διαζύγιο από τους φόβους μας αλλά και πολλά πράγματα που τους συνοδεύουν: πόνο, τρόμο, καχυποψία, ζήλεια, αρρώστια, μιζέρια, κλάματα, εγωισμοί, δυστυχία, απόρριψη, κακομοιριά, γκαντεμιά, απομόνωση, αμηχανία, προσβολή και άλλα. Η αυτοπεποίθηση δεν είναι άπιαστο όνειρο. Μπορείς να την αποκτήσεις, στην πορεία μέσα από ειδικές βιωματικές τεχνικές από τους κατάλληλους ανθρώπους. Το αποτέλεσμα θα είναι να κερδίσεις μία ζωή μέσα στην χαρά, την αγάπη, την αποδοχή, την επιβεβαίωση να γίνεις νικητής του ίδιου του εαυτού σου και την αίσθηση να είσαι περήφανος γι’ αυτό που είσαι».

Η κ. Καζάκου, η οποία εργάζεται με ομάδες αυτοπεποίθησης, εξηγεί ότι σε αυτά τα γκρουπ τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά: «Μέσα σε έναν πολύ ζεστό χώρο στο Ψυχικό, στήνουμε τις ομάδες μας και προσεγγίζουμε ο ένας τον άλλο, προσπαθώντας να ανακτήσουμε τη χαμένη μας αυτοπεποίθηση. Η δυναμική που αναπτύσσεται σε μία τέτοια ομάδα και τα αποτελέσματα που προκύπτουν ξεπερνούν κάθε προσδοκία. Εχουν μεταμορφωθεί άνθρωποι, που νόμιζαν ότι δεν θα πιστέψουν πότε στον εαυτό τους και δεν θα ξεπεράσουν ποτέ τους φόβους τους. Οι νέες ομάδες ξεκινούν τον Φεβρουάριο».

Καζάκου Αδαμαντία, ιδρύτρια του Life mentoring group
Life coach, με εξειδίκευση στην αυτοπεποίθηση – master νευρογλωσσικού προγραμματισμού (NLP) – εθελοντική δράση εβδομαδιαία στο πανελλήνιο σύλλογο Στήριξης Κακοποιημένων Γυναικών με ανήλικα παιδιά Βοήθεια- Ελπίδα -Ζωή .
Site: www.lifementoring.gr
Facebook page: life mentoring Adamantia kazakou 
Τηλέφωνο: 21300443436

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα