Ενώ η ανταλλαγή λεκτικών πυρών μεταξύ του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ και του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν φαινόταν να έχει κοπάσει τις τελευταίες ημέρες, η Βόρεια Κορέα έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ένα προπαγανδιστικό βίντεο που αποτυπώνει μια εικονική επίθεση με πυραύλους κοντά στη Γκουάμ.

Η Πιονγιάνγκ απειλεί τις ΗΠΑ με «ανελέητη εκδίκηση», επειδή αγνοούν τις προειδοποιήσεις της για τις ετήσιες στρατιωτικές ασκήσεις μεγάλης κλίμακας με τη Νότια Κορέα.

Το διάρκειας περίπου τεσσάρων λεπτών βίντεο περιλαμβάνει εικόνες του Ντόναλντ Τραμπ να ατενίζει ένα κατάμεστο με σταυρούς νεκροταφείο και του αντιπροέδρου Μάικ Πενς σε πύρινο κλοιό και καταγράφει μια εικονική επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους μεσαίου βεληνεκούς κατά της νήσου Γκουάμ, που αποτελεί έδρα μεγάλης αμερικανικής στρατιωτικής βάσης στον Ειρηνικό Ωκεανό.

«Οι Αμερικανοί πρέπει να ζουν με τα μάτια και τα αυτιά τους ορθάνοιχτα. Θα βασανίζονται νυχθημερόν από τους πυραύλους Hwasong-12 αγνοώντας πότε θα εκτοξευθούν. Θα τρέμουν», αναφέρει το κείμενο που συνοδεύει το βίντεο.

Οι ΗΠΑ δεν πρέπει να λησμονούν ποτέ ότι η Βόρεια Κορέα παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τις κινήσεις τους «με το δάκτυλο στη σκανδάλη, έτοιμη να βρέξει φωτιά και τιμωρία ανά πάσα στιγμή», λέει το KCNA, υποστηρίζοντας ότι οι ασκήσεις κι οι επισκέψεις Αμερικανικών στρατιωτικών αξιωματούχων στη Νότια Κορέα δημιουργούν τις προϋποθέσεις ενός «ψεύτικου πολέμου» στην κορεατική χερσόνησο.