28 Μαρτίου 2024 / 11:41 πμ
28 Μαρτίου 2024 / 11:41 πμ

Η Βρετανία θα πληρώνει για χρόνια την ΕΕ

από fimotro

Η Βρετανία θα χρειαστεί να συνεχίσει τις πληρωμές στην Ευρωπαϊκή Ένωση για μακροπρόθεσμα προγράμματα τουλάχιστον μέχρι το 2020, ακόμα και μετά την αποχώρησή της από την Ένωση, δήλωσε ο Γκίντερ Έτινγκερ, επίτροπος προϋπολογισμού της ΕΕ στη γερμανική εφημερίδα Bild.

Η Βρετανία έχει την υποχρέωση να τηρήσει τις δεσμεύσεις που ανέλαβε για μακροπρόθεσμα προγράμματα πριν το δημοψήφισμα πέρυσι που έθεσε τη χώρα σε τροχιά εξόδου από την ΕΕ το 2019, αναφέρει σε συνέντευξη που δημοσιεύεται σήμερα. “Επομένως, το Λονδίνο θα χρειαστεί να αποστέλλει χρήματα στις Βρυξέλλες τουλάχιστον έως το 2020”, είπε στην εφημερίδα.

Μεταξύ άλλων, σημειώνει το ΑΠΕ, ο Έτινγκερ είπε ότι αναμένει τη Γερμανία να αντιμετωπίσει ένα πρόσθετο κόστος δισεκατομμυρίων ευρώ (σε μονοψήφια νούμερα) ως αποτέλεσμα της αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ, καθώς το Brexit θα αφήσει μια “τρύπα” στον ετήσιο προϋπολογισμό της ΕΕ μεταξύ 10 και 12 δισεκατομμυρίων ευρώ, είπε ο επίτροπος. Το κενό μπορεί να καλυφθεί από δημοσιονομικές περικοπές και αύξηση των συνεισφορών χωρών-μελών, αλλά η Ένωση μπορεί επίσης να εξοικονομήσει χρήματα και από την κατάργηση των εκπτώσεων που είχε διαπραγματευτεί ανά τα χρόνια με κράτη-μέλη, μεταξύ των και με τη Βρετανία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα