29 Μαρτίου 2024 / 1:26 μμ
29 Μαρτίου 2024 / 1:26 μμ

Η απόπειρα αυτοκτονίας στο Hilton και το δικαστικό θρίλερ

από fimotro

Διαστάσεις θρίλερ και στην Ελλάδα παίρνει η δικαστική διερεύνηση των πρακτικών της φαρμακευτικής εταιρείας Novartis, μετά την απόπειρα ενός 44χρονου να βάλει τέρμα στη ζωή του πηδώντας από τον 13ο όροφο του ξενοδοχείου Hilton, ανήμερα την Πρωτοχρονιά.

Σύμφωνα με το «Έθνος», η απειλή της αυτοκτονίας από τον 44χρονο άνδρα συνδέθηκε άμεσα με τη δικαστική έρευνα (η οποία διεξάγεται παράλληλα στις ΗΠΑ αλλά και στην Ελλάδα), αφού ο παρ’ ολίγον αυτόχειρας φέρεται ως μεγαλοστέλεχος της εταιρείας και μάλιστα στα κεντρικά της, στη Βασιλεία της Ελβετίας.

Το περιστατικό έγινε προχθες, λίγο μετά τις 5 το απόγευμα, όταν η Αστυνομία ενημερώθηκε ότι ένας άνδρας απειλεί να δώσει τέλος στη ζωή του με μια βουτιά θανάτου. Λίγα λεπτά αργότερα, στο σημείο βρέθηκε ανώτερος αξιωματικός από το Αστυνομικό Τμήμα του Συντάγματος, ο οποίος έπεισε τον 44χρονο να μην προβεί στο απονενοημένο διάβημα…

Κάποιες πληροφορίες αποδίδουν την κίνηση αυτή του 44χρονου product manager της Novartis στην πίεση που αισθάνθηκε εξαιτίας της έρευνας που γίνεται στην Αμερική για τιε πρακτικές που ακολουθούσε η εταιρεία-κολοσσός, προκειμένου να επικρατήσει στην αγορά του φαρμάκου. Οι ίδιες πληροφορίες εμφανίζουν τον νεαρό άνδρα ως ένα πολύ ικανό στέλεχος της εταιρείας, ο οποίος ασχολήθηκε με μεγάλη επιτυχία στον τομέα των πωλήσεων και μάλιστα φέρεται να «εκτόξευσε» τις πωλήσεις ενός φαρμάκου για τον διαβήτη σε πολλές χώρες. Οι ικανότητές του τον οδήγησαν πριν από λίγο καιρό στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στη Βασιλεία της Ελβετίας, μαζί με τη σύζυγό του, η οποία πρόσφατα έφερε στον κόσμο το πρώτο τους παιδί.

Το γεγονός ότι ο 44χρονος ασχολήθηκε με τις πωλήσεις όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη φαίνεται ότι είναι και ο λόγος που κάποιοι πιστεύουν ότι πιέζεται να μιλήσει ή να μη μιλήσει στο πλαίσιο της έρευνας της αμερικανικής Δικαιοσύνης και Αστυνομίας.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες θέλουν το στέλεχος της Novartis να δηλώνει ότι «δεν θα γίνει αυτός το εξιλαστήριο θύμα», φράση που -εάν είναι αληθής- καταδεικνύει την ένταση που βιώνει σχετικά με τις διαστάσεις που έχει πάρει η υπόθεση της Novartis σε δικαστικό επίπεδο, αφού με αυτήν ασχολούνται η Δικαιοσύνη, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και το FBI.

Οι Έλληνες πληροφοριοδότες

Η έρευνα, η οποία έγινε γνωστή στη χώρα μας πριν από περίπου δύο μήνες, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στην Αμερική εδώ και περίπου δύο χρόνια. Η αποκάλυψη ότι δύο Ελληνες έδωσαν στοιχεία για παράνομες πρακτικές της εταιρείας Novartis στην Αμερική οδήγησε και την Ελλάδα στο άνοιγμα δικογραφίας, και μάλιστα με παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή, ο οποίος απέστειλε όλα τα δημοσιεύματα στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Η προκαταρκτική εξέταση

Η κ. Δημητρίου ζήτησε με τη σειρά της τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από την Εισαγγελία Διαφθοράς, η οποία έχει ήδη υποβάλει αίτημα δικαστικής συνδρομής στην αμερικανική Δικαιοσύνη, προκειμένου να διαβιβάσει στα χέρια των Ελλήνων εισαγγελέων όλα τα στοιχεία που έχει συλλέξει σχετικά με το θέμα. Αυτά που θεωρούνται κρισιμότερα είναι βέβαια οι καταθέσεις των δύο εργαζομένων, οι οποίοι φέρονται ότι έχουν μιλήσει για αθέμιτες πρακτικές της εταιρείας, ώστε να έχει δεσπόζουσα θέση στην αγορά φαρμάκου.

ΠΗΓΗ: Έθνος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα