29 Μαρτίου 2024 / 1:03 μμ
29 Μαρτίου 2024 / 1:03 μμ

Η αποφυλάκιση Μαρτίνη φέρνει ραγδαίες εξελίξεις στην έρευνα για “μίζες” στο Ντυνάν

από fimotro

Νέα δεδομένα και σημαντικές εξελίξεις στην υπόθεση του Ερρίκος Ντυνάν φέρνει η αποφυλάκιση του πρώην πρόεδρο του Ιδρύματος Ανδρέα Μαρτίνη, ο οποίος , σύμφωνα με πληροφορίες, συνεργάστηκε με τις ανακριτικές αρχές δίνοντας διαφορετική ώθηση στην υπόθεση.

Όχι μόνο στην ουσία της βέβαια αλλά και στην τύχη του αφού λίγες μέρες μετά την συμπληρωματική απολογία που έδωσε στις 31 Ιουλίου και στην οποία , κατά τη διατύπωση αξιόπιστης πηγής, “έδειξε διάθεση συνεργασίας με τις ανακριτικές αρχές” έγινε δεκτή η αίτηση αποφυλάκισης που υπέβαλλε (λίγα λεπτά μετά την απολογία) δια του συνηγόρου του Θ.Μαντά.

Τα όσα είπε ο κ.Μαρτίνης, που παρέμεινε προσωρινά κρατούμενος επι 15 μήνες, σχετίζονται με τις δυο υποθέσεις που κατηγορείται. Συγκεκριμένα την υπόθεση δωροδοκίας από την Hospitalia International (με περίπου 3,2 εκατομμύρια) και την υπόθεση “απιστίας στην υπηρεσία” για την νοσηλεία στο “Ερρίκος Ντυνάν” γνωστών πολιτικών, ανθρώπων των ΜΜΕ και άλλων, με εξωφρενικές εκπτώσεις κόστους ή και εντελώς δωρεάν που φέρεται να ζημίωσαν το Ίδρυμα με 1,75 εκατομμύρια ευρώ.

Ο ίδιος είχε υποστηρίξει για τις προκλητικές εκπτώσεις ότι αφορούσαν το μέρος του ποσού που δεν κάλυπταν οι ασφαλιστικοί φορείς των ασθενών, δηλαδή αυτό που δεν χρεώνονταν στους ασθενείς και ήταν το εμπορικό κέρδος του Ερρίκος Ντυνάν κι ακόμα ότι οι αποφάσεις αυτές δεν είχαν ληφθεί αυθαίρετα από τον ίδιο αλλά οι σχετικές εισηγήσεις του γίνονταν δεκτές από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ερρίκος Ντυνάν.

Δικαστικές πηγές εκτιμούν μάλιστα πως η συμπληρωματική απολογία Μαρτίνη είναι πιθανόν να ανοίξει νέους δρόμους στην υπόθεση Ερρίκος Ντυνάν και οι εξελίξεις να είναι ραγδαίες το προσεχές διάστημα με ανακριτικές κινήσεις προς νέες κατευθύνσεις. Εκτιμάται μάλιστα πως είναι πιθανόν η ανάκριση να οδηγηθεί σε νέα πρόσωπα που θα κληθούν να δώσουν στοιχεία στην Δικαιοσύνη.

Η αποφυλάκιση του Μαρτίνη ήρθε με διάταξη του ανακριτή κατά της διαφθοράς, Ν. Τσιρώνη, με τη σύμφωνη γνώμη της εισαγγελέα και οι περιοριστικοί όροι που του επιβλήθηκαν είναι αυτοί της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και εμφάνισης του δύο φορές το μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα. Η αίτηση του Μαρτίνη δια του συνηγόρου του Θόδωρου Μαντά (που εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη στάση των δικαστικών αρχών) υποβλήθηκε στις 31 Ιουλίου, αμέσως μετά την συμπληρωματική του απολογία.

Ο πρώην πρόεδρος του Ντυνάν, εμφανίστηκε σκιά του εαυτού του, καταβεβλημένος και με επιβαρυμένη υγεία, όπως πιστοποιήθηκε από έγγραφα του ΚΕΠΑ, τα οποία αναφέρουν πως έχει αναπηρία άνω του 75%. Στην σχετική αίτηση που υπέβαλλε ο Ανδρέας Μαρτίνης επικαλούνταν αυτά ακριβώς τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει καθώς και ότι δεν είναι ύποπτος φυγής.

Η νεα απολογία Μαρτίνη και τα στοιχεία που έδωσε δεν σχετίζονται πάντως με τα όσα ειχε πει στην εποπτεύουσα των φυλακών Κορυδαλλού, εισαγγελέα, Βικτωρία Μαρσιώνη τα οποία ερευνώνται από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς σχετικά με “σχέδιο εκχώρησης- παράδοσης” του “Ερρίκος Ντυνάν” “εμπλέκοντας” τους πρώην Υπουργούς Υγείας.
Ρεπορτάζ : Π. Στάθης
Πηγή: capital.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα