29 Μαρτίου 2024 / 5:24 μμ
29 Μαρτίου 2024 / 5:24 μμ

Η Αθήνα συμφώνησε στην προληπτική νομοθέτηση μέτρων

από fimotro

Θετικές για μια συμφωνία ενόψει της αξιολόγησης είναι οι ειδήσεις που έρχονται από τις Βρυξέλλες. Η κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup, με βασικό στόχο να καθοριστεί η ημερομηνία επιστροφής των τεχνικών κλιμακίων στην Αθήνα βρίσκεται σε εξέλιξη αλλά οι πρώτες ενδείξεις είναι θετικές και για τις δυο πλευρές. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική κυβέρνηση συμφώνησε στην προληπτική νομοθέτηση μέτρων, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την επιστροφή των θεσμών. Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΣΚΑΪ, Ελένη Βαρβιτσιώτη, επικαλούμενη δύο αξιωματούχους, η ελληνική κυβέρνηση δέχτηκε την προληπτική νομοθέτηση μέτρων για το 2019, που ζητά το ΔΝΤ, και έτσι η επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα θα γίνει μέσα στο επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η συμφωνία επήλθε κατά τη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου με τους εκπροσώπους των δανειστών, με σκοπό την διαμόρφωση του πλαισίου μιας ενδεχόμενης συμφωνίας στο Eurogroup. Στη συνάντηση από πλευράς Θεσμών συμμετείχαν ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο Τόμας Βίζερ, ο διευθυντής Οικονομικών υποθέσεων της Κομισιόν Μάριο Μπούτι, ο εκπρόσωπος της επιτροπής στο Κουαρτέτο Ντέκλαν Κοστέλο, ο πρόεδρος του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ, το στέλεχος της ΕΚΤ Μπενουά Κερέ, ο Πουλ Τόμσεν και η Ντέλια Βελκουλέσκου από το ΔΝΤ.

Αναμένεται συνεπώς, εκτός απροόπτου να ανακοινωθεί η επιστροφή των επικεφαλής των θεσμών μάλλον την επόμενη εβδομάδα, έτσι ώστε να συνεχιστούν οι διεργασίες στο τεχνικό επίπεδο, με ορίζοντα το επόμενο Eurogroup της 20ης Μαρτίου. Σύμφωνα με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες η ελληνική πλευρά συμφώνησε με τη πρόταση των θεσμών για λήψη περεταίρω δημοσιονομικών μέτρων μετά το 2018, ανοίγοντας ουσιαστικά το δρόμο για την επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα μέσα στις ερχόμενες ημέρες, πιθανόν στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα