29 Μαρτίου 2024 / 2:27 μμ
29 Μαρτίου 2024 / 2:27 μμ

Η αγορά θέλει γρήγορη διαδοχή του Φέσσα από τον Μυτιληναίο…

από fimotro

Δεν είναι ικανοποιημένος ο κόσμος της βιομηχανίας και της αγοράς με τον σημερινό πρόεδρο του ΣΕΒ Θ. Φέσσα. Το γεγονός ότι ο χαρακτήρας του έχει συγκρουσιακά πολιτικά χαρακτηριστικά, σε συνδυασμό με το ότι δεν έχει το επιχειρηματικό κύρος να “επιβάλλει” στην κυβέρνηση αναπτυξιακές πολιτικές επενδύσεων, έχουν δημιουργήσει κλίμα προβληματισμού για τον σημερινό πρόεδρο των Βιομηχάνων. Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες η θητεία του Θεόδωρου Φέσσα δεν θα ανανεωθεί την άνοιξη. Διάδοχός του αναμένεται να είναι -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, ο οποίος έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον να αναλάβει τα ηνία του ΣΕΒ και όπως όλα δείχνουν έχει πολύ μεγάλη αποδοχή στον χώρο της οικονομίας. Ο Μυτιληναίος όμως έχει ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα. Είναι πραγματικά άνθρωπος της αγοράς, δεν έχει κομματικά χαρακτηριστικά και κρατά ίσες αποστάσεις από την σημερινή κυβέρνηση και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η θετική -εντός και εκτός Ελλάδας- πορεία της βιομηχανίας του, ο μεγάλος ομολογιακός δανεισμός που πέτυχε προ μηνών και τα κοινά αιτήματα που μοιράζεται με πολύ ισχυρούς παράγοντες της εγχώριας αγοράς, επιτρέπουν στον Ε. Μυτιληναίο να είναι αυτή τη στιγμή ο μοναδικός διεκδικητής της ηγεσίας του ΣΕΒ και ίσως ο μόνος που θα μπορέσει να βγάλει το κλάδο από την κρίση. Μάλιστα, πολλοί βιομήχανοι αλλά και τραπεζίτες, ευελπιστούν ότι ο Ε. Μυτιληναίος θα διατηρήσει ανοιχτούς διαύλους με την παρούσα κυβέρνηση, που παρέμεναν κλειστοί λόγω της πολιτικής σύμπνοιας του Συνδέσμου με τη Ν.Δ. λόγω της ταύτισης του Φέσσα προσωπικά με τον Κ. Μητσοτάκη αλλά και το κόμμα του γενικότερα.

Ο Ευάγγελος Μυτιληναίος που μαζί με τον αδελφό του Γιάννη, μετέτρεψε μέσα σε δύο δεκαετίες τη μικρή οικογενειακή επιχείρηση μετάλλων σε έναν από τους ισχυρότερους επιχειρηματικούς ομίλους της χώρας, με παρουσία στη βιομηχανία, την ενέργεια και τις κατασκευές, έχει ήδη το ρεκόρ επενδύσεων. Από το 2005 που ο όμιλος Μυτιληναίου εξαγόρασε την Αλουμίνιον της Ελλάδος πραγματοποίησε επενδύσεις που ξεπερνούν τα 600 εκατ. ευρώ, τις μεγαλύτερες που έχουν πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα από ιδιώτη τα τελευταία χρόνια.

Αυτό αποτελεί τον σημαντικότερο ίσως λόγο που όλοι στον ΣΕΒ επιθυμούν άμεσες εξελίξεις με τη διαδοχή του Φέσσα ώστε η αγορά να πάρει τα πάνω της και να υπάρξει ένας επικεφαλής που θα μπορεί να εμπνέει την οικονομία χωρίς να δημιουργεί πολιτικά προβλήματα σε επιχειρηματίες, τραπεζίτες και βιομήχανους.

Το ρεπορτάζ του Fimotro έχει συνέχεια…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα