25 Απριλίου 2024
25 Απριλίου 2024

«Σκόνταψε» στη Γερουσία το ξήλωμα του Obamacare

από fimotro

Διαπιστώνοντας ότι είναι αδύνατο να γεφυρωθούν τα χάσματα ανάμεσα στις πτέρυγες των μετριοπαθών, που υποστηρίζουν ότι το νομοσχέδιο θα βλάψει κάποιους απ’ τους πιο ευάλωτους ψηφοφόρους στις περιφέρειές τους και των υπερσυντηρητικών, ο επικεφαλής της Ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας στη Γερουσίας Μιτς Μακόνελ ανακοίνωσε ότι η ψηφοφορία θα γίνει μετά την εθνική εορτή των ΗΠΑ της 4ης Ιουλίου (Ημέρα Ανεξαρτησίας), ώστε να μεταπεισθούν οι διαφωνούντες.

Ο επικεφαλής της Ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας στη Γερουσίας Μιτς Μακόνελ

Οκτώ Ρεπουμπλικανοί γερουσιαστές αντιτάχθηκαν σθεναρά στο νομοσχέδιο, ενώ το κόμμα τους δεν μπορεί να χάσει πάνω από δύο ψήφους στο Σώμα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ προσκάλεσε στο Λευκό Οίκο γερουσιαστές του κόμματός του -ανάμεσά τους και κάποιους από τους «αντάρτες» σε μια προσπάθεια να τους πείσει να στηρίξουν το νομοσχέδιο, μια παρόμοια εκδοχή του οποίου έχει ήδη εγκριθεί στη Βουλή, μετά από παρόμοια καθυστέρηση.

Όμως αυτή τη φορά τα περιθώρια είναι πιο στενά καθώς η Γερουσία θα έχει δύο εβδομάδες προθεσμία μετά την 4η Ιουλίου για να ψηφίσει το νομοσχέδιο, αφού μετά το Κογκρέσο θα πάει διακοπές.

Ο Μακόνελ είπε ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειες να μεταπείσει όσους διαφωνούν κι ότι αν χρειαστεί θα κάνει αλλαγές στο νομοσχέδιο.

Η νέα οπισθοδρόμηση για τα σχέδιά του καταγράφηκε μία ημέρα μετά τη δημοσιοποίηση μιας έκθεσης του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κογκρέσου (CBO), κατά την οποία 22 εκατομμύρια Αμερικανοί θα χάσουν την ασφαλιστική τους κάλυψη μέσα στην επόμενη δεκαετία αν περάσει το σχέδιο νόμου με την τρέχουσα μορφή του, κάτι που σημαίνει πως ως το 2026, οι ανασφάλιστοι πολίτες στις ΗΠΑ θα φθάσουν τα 49 εκατομμύρια.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα