19 Απριλίου 2024 / 4:58 πμ
19 Απριλίου 2024 / 4:58 πμ

ΗΠΑ: Πυροβόλησαν Ρεπουμπλικανό βουλευτή σε γήπεδο μπέιζμπολ

από fimotro

Σύμφωνα με πληροφορίες τουλάχιστον ένα μέλος του Κογκρέσου τραυματίστηκε έπειτα από την επίθεση που εξαπέλυσε πριν από λίγο άγνωστος σε γήπεδο μπέιζμπολ, στην Αλεξάντρια της Βιρτζίνια.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι μέλη του Κογκρέσου έκαναν προπόνηση στο πλαίσιο ενός φιλανθρωπικού αγώνα, όταν ο δράστης άνοιξε πυρ εναντίον τους τραυματίζοντας τουλάχιστον έναν άνθρωπο. Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ τραυματίας είναι ο  υπεύθυνος κομματικής πειθαρχίας της Ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας της Βουλής των Αντιπροσώπων, Στιβ Σκάλις, ο οποίος δέχθηκε πυρά στο γοφό και μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο, αλλά και δύο αστυνομικοί.

Ο δράστης φέρεται να έχει πέσει νεκρός από πυρά αστυνομικών σύμφωνα με μαρτυρία βουλευτή που ήταν στο σημείο. Ωστόσο σύμφωνα με αμερικανικά Μέσα Ενημέρωσης ο δράστης δεν είναι νεκρός, αλλά έχει συλληφθεί.

Ένας άλλος γερουσιαστής, ο Ρεπουμπλικανός Μο Μπρουκς είπε στο CNN ότι έκανε προπόνηση με τον Σκάλις όταν έπεσαν οι πυροβολισμοί.

«Ήμουν εκεί και περίμενα τη σειρά μου όταν άκουσα τους πυροβολισμούς. Μετά άκουσα τον Στιβ Σκάλις να φωνάζει: είναι ένα ημιαυτόματο όπλο».

Ο Μπρους είπε ότι σύρθηκε μέχρι το συνάδελφό του που είχε τραυματιστεί στο πόδι. Κι ενώ ο τελευταίος προσπαθούσε να καλυφθεί απ ‘τα πυρά, ο Μπρουκς έβγαλε τη ζώνη του και τη χρησιμοποίησε για να δέσει την πληγή ενός άλλου τραυματία.

Ερωτηθείς αν η επίθεση είχε στόχο Ρεπουμπλικανούς πολιτικούς είπε: «Ο κόσμος ξέρει ποιοι είμαστε. Δεν είναι μυστικό ότι προπονούμαστε εδώ πέρα… [Ο δράστης] είχε στο στόχαστρο εκλεγμένους αξιωματούχους.»

Η επίθεση έγινε γύρω στις 06:15 πμ τοπική ώρα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τραυματίστηκαν συνολικά πέντε άτομα. Σύμφωνα με το Fox News η κατάσταση του Σκάλις είναι σταθερή.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα