29 Μαρτίου 2024 / 3:22 μμ
29 Μαρτίου 2024 / 3:22 μμ

ΗΠΑ προς Τουρκία: Επικεντρωθείτε στον πόλεμο κατά των τζιχαντιστών στη Συρία

από fimotro

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Τζιμ Μάτις συναντήθηκε με τον Τούρκο ομόλογό του στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες και του ζήτησε η Toυρκία να παραμείνει επικεντρωμένη στον πόλεμο εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, ανακοίνωσε σήμερα το Πεντάγωνο.

«(Ο Μάτις) ζήτησε να επικεντρωθεί ξανά η προσοχή στην εκστρατεία καταπολέμησης του ΙΚ και να αποφευχθεί η αναδιοργάνωση στη Συρία οποιουδήποτε κομματιού της τρομοκρατικής οργάνωσης», τόνιζε η ανακοίνωσε.
Η Τουρκία ξεκίνησε τον Ιανουάριο μια εκστρατεία στην περιοχή Αφρίν της βόρειας Συρίας με στόχο την εκδίωξη της κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) από τα νότια σύνορά της.

Ωστόσο η YPG είναι σύμμαχος των ΗΠΑ στη μάχη τους κατά του ΙΚ.

Να σημειωθεί ότι σήμετα μεταβαίνει στην Άγκυρα ο Αμερικανός υπουργος Εξωτερικών ο οποιίος θα έχει επαφές με την Τουρκική ηγεσία ενώ στις συνομιλίες θα λάβει μέρος και ο αμςρικανός πρέσβης στην Αθήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα