20 Απριλίου 2024 / 4:16 πμ
20 Απριλίου 2024 / 4:16 πμ

ΗΠΑ: Μειώνονται οι φόροι στις επιχειρήσεις από 35% στο 21%…

από fimotro

Αυτό που θα έπρεπε να κάνει πρώτη η Ευρώπη, το κάνουν οι ΗΠΑ. Το δρόμο για το Κονγκρέσο παίρνει το φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης Τραμπ που αναμένεται να ψηφιστεί την ερχόμενη εβδομάδα. Το νομοσχέδιο διατηρεί επτά συντελεστές ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος των φυσικών προσώπων, ενώ μειώνει τη φορολογία για τις επιχειρήσεις στο 21% από 35%. Επιπροσθέτως περικόπτει το συντελεστή φορολόγησης για τα ανώτατα εισοδήματα φυσικών προσώπων στο 37%, από 39,6, ενώ αυξάνει σταδιακά την έκπτωση φόρου σε 2.000 δολάρια για το πρώτο τέκνο.
Παράλληλα επιβάλει έκτακτη επιβάρυνση ύψους 15,5% σε όλες τις εταιρείες που θα επαναπατρίσουν κεφάλαια προς τις ΗΠΑ από εξωχώριες εταιρείες. Οι συνολικές φοροαπαλλαγές προσεγγίζουν σε αξία τα 1,5 τρις. δολάρια σε διάστημα 10 ετών. Το φορονομοσχέδιο, εφόσον εγκριθεί από το Κονγκρέσο, θα σηματοδοτήσει τη μεγάλυτερη παρέμβαση στο οικονομικό πεδίο από τους Ρεπουμπλικάνους από το 1986 επί Προεδρίας Ρέιγκαν. Οι νέοι φορολογικοί συντελεστές για τις επιχειρήσεις αναμένεται να τεθούν σε ισχύ από το 2018. Σημειώνεται ότι οι Ρεπουμπλικάνοι ελέγχουν την Γερουσία με οριακή πλειοψηφία δυο ψήφων. Προηγούμενες προτάσεις της κυβέρνησης Τραμπ για το φορολογικό νομοσχέδιο είχαν προκαλέσει αντιδράσεις όχι μόνο από τους Δημοκρατικούς αλλά και από Ρεπουμπλικάνους Γερουσιαστές. Δημοκρατικοί Γερουσιαστές υποστηρίζουν ότι οι προτάσεις Τραμπ ωφελούν μόνο τις επιχειρήσεις και τα υψηλά εισόδηματα, ενώ δεν παρέχουν καμία «πρόνοια» για τα φτωχότερα κοινωνικά στρώματα.

Οι φορολογικοί συντελεστές για τα φυσικά πρόσωπα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα