29 Μαρτίου 2024 / 3:02 πμ
29 Μαρτίου 2024 / 3:02 πμ

ΗΠΑ: Θανατική ποινή για τον 22χρονο μακελάρη του Τσάρλεστον

από fimotro

Σε θάνατο καταδικάστηκε ο Ντίλαν Ρουφ, ο 22χρονος ρατσιστής που τον Ιούνιο του 2015 σκότωσε εννιά Αφροαμερικανούς σε μια εκκλησία στη Νότια Καρολίνα των ΗΠΑ.

Ο Ρουφ είχε κριθεί ένοχος για 33 ομοσπονδιακά αδικήματα τον προηγούμενο μήνα, συμπεριλαμβανομένων εγκλημάτων μίσους, αφότου άνοιξε πυρ εναντίον ενός γκρουπ μελέτης της Βίβλου.

Ο ίδιος πάντως παραμένει αμετανόητος, δηλώνοντας στο δικαστήριο: «Ένιωσα ότι έπρεπε να το κάνω, και ακόμη πιστεύω ότι έπρεπε να το κάνω».

Οι ένορκοι συνεδρίασαν για περίπου τρεις ώρες προτού βγάλουν την καταδικαστική απόφαση.

Το μακελειό είχε σοκάρει τότε τις ΗΠΑ και έφερε στο προσκήνιο μια δημόσια αντιπαράθεση για τις σχέσεις μεταξύ των φυλών.

Ο Ρουφ είχε πει στην αστυνομία ότι ήθελε να ξεκινήσει έναν φυλετικό πόλεμο και είχε φωτογραφηθεί με την πολεμική σημαία, αυτή του Ομόσπονδου Κράτους, η οποία για πολλούς είναι το σύμβολο του μίσους.

Η τραγωδία στο Τσάρλεστον είχε σταθεί αφορμή να κατεβεί η σημαία από τη Βουλή της Νότιας Καρολίνας, όπου κυμάτιζε τα τελευταία 50 χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα