29 Μαρτίου 2024 / 12:10 πμ
29 Μαρτίου 2024 / 12:10 πμ

ΗΠΑ: Εμπορικές ενώσεις ζητούν να μην επιβληθούν δασμοί στις κινεζικές εισαγωγές

από fimotro

Σαράντα πέντε εμπορικές ενώσεις στις ΗΠΑ, από τους κλάδους του λιανικού εμπορίου, της τεχνολογίας, της αγροτικής οικονομίας, αλλά και της βιομηχανίας καταναλωτικών προϊόντων, παροτρύνουν τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, να μην προχωρήσει στην εφαρμογή του σχεδίου του για την επιβολή δασμών στις κινεζικές εξαγωγές.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι εμπορικές ενώσεις υποστηρίζουν ότι μια τέτοια εξέλιξη θα έχει επιπτώσεις τόσο στις αμερικανικές επιχειρήσεις, όσο και στους καταναλωτές.

“Η επιβολή σαρωτικών δασμών θα προκαλέσει μία αλυσίδα αντιδράσεων κι αρνητικών συνεπειών για την αμερικανική οικονομία, επιφέροντας αντίποινα που θα πλήξουν την αγροτική οικονομία, τα καταναλωτικά αγαθά, αλλά και την εξαγωγή υπηρεσιών. Παράλληλα, θ’ αυξηθεί το κόστος για τις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές,” τόνισαν οι εμπορικές ενώσεις, στην επιστολή τους προς τον πρόεδρο Τραμπ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα