29 Μαρτίου 2024 / 2:35 μμ
29 Μαρτίου 2024 / 2:35 μμ

ΗΠΑ: Γερουσιαστές ζητούν να κοπεί η άδεια του Αυγούστου -Για να ολοκληρώσουν το έργο τους

από fimotro

Στην ομάδα αυτή των γερουσιαστών συμμετέχουν: ο Ντέιβιντ Πάρντο (Τζόρτζια), Στιβ Ντέινς (Μοντάνα), Τζόνι Ερνστ (Αϊόβα), Τζον Κένεντι (Λουιζιάνα), Τζέιμς Λάνκφορντ (Οκλαχόμα), Μάικ Λι (Γιούτα), Μάικ Ράουντς (Νότια Ντακότα), Λούθερ Στρέιντζ (Αλαμπάμα), Νταν Σάλιβαν (Αλάσκα), Θομ Τίλις (Βόρεια Καρολίνα).

Οι γερουσιαστές με επιστολή τους προς τον Μιτς Μακόνελ, ηγέτη της ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας στη Γερουσία επισημαίνουν την ανάγκη επικέντρωσης των προσπαθειών σε πέντε προτεραιότητες: στην αποκατάσταση της πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας, τη χρηματοδότηση της κυβέρνησης, την αντιμετώπιση του ορίου ομοσπονδιακού δανεισμού, την ψήφιση απόφασης για τον προϋπολογισμό και την αναδιοργάνωση του φορολογικού κώδικα.

«Το πρόγραμμα των εργασιών της Γερουσίας έχει μόλις 33 εργάσιμες ημέρες πριν από το τέλος του υφιστάμενου οικονομικού έτους.
Η πραγματικότητα αυτή δεν μας δίνει τον απαραίτητο χρόνο για την αντιμετώπιση των ζητημάτων που απαιτούν άμεση προσοχή.
Έτσι, με τον απαιτούμενο σεβασμό σας ζητούμε να εξετάσετε τη μείωση εάν όχι την πλήρη ακύρωση των διακοπών του Αυγούστου, προκειμένου να έχουμε περισσότερο χρόνο για την ολοκλήρωση της δουλειάς μας.
Η επίτευξη ουσιαστικών αποτελεσμάτων δεν ήταν ποτέ μία εύκολη υπόθεση.
Τα εκατομμύρια των Αμερικανών που εμπιστεύτηκαν την ηγεσία μας αναμένουν την πλήρη και καλύτερη προσπάθειά μας», τόνισαν χαρακτηριστικά στην επιστολή τους οι γερουσιαστές.

Εκπρόσωπος του Μακόνελ δήλωσε ότι ο ηγέτης των Ρεπουμπλικάνων δεν έχει ακόμη σχολιάσει την επιστολή των γερουσιαστών.

Στην αρχή της περασμένης εβδομάδας, ο Μακόνελ καθυστέρησε τη διεξαγωγή ψηφοφορίας για την κατάργηση κι αντικατάσταση του προγράμματος πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας (Obamacare) ώστε να γίνει μετά την αργία της 4ης Ιουλίου.
Ο ίδιος δήλωσε στους ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές ότι επιθυμεί τη δρομολόγηση αλλαγών στη νομοθεσία, προκειμένου να λάβει μία νέα αναφορά από το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κογκρέσου (CBO) ώστε η διεξαγωγή της ψηφοφορίας να γίνει μετά την αργία.

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υιοθέτησε διαφορετική στάση την Παρασκευή υποστηρίζοντας την άμεση κατάργηση του Obamacare και την αντικατάστασή του αργότερα, με ένα άλλο πρόγραμμα υγείας, στην περίπτωση που οι ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές αδυνατούν να το ψηφίσουν κατά την τρέχουσα περίοδο.

Ο υπουργός των Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν είχε αρχικά υποσχεθεί ότι το νομοσχέδιο για τη φορολογική μεταρρύθμιση θα έχει ψηφιστεί μέχρι τον Αύγουστο, ενώ ρεπουμπλικάνοι κοινοβουλευτικοί δηλώνουν ότι αυτό δεν θα συμβεί μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου για την υγεία.

Οι ρεπουμπλικάνοι της Βουλής των Αντιπροσώπων έχουν επικεντρώσει τις προσπάθειές στην κατάρτιση πρότασης για τον προϋπολογισμό, με έμφαση στην αύξηση των αμυντικών δαπανών πέραν της επιθυμίας του Ντόναλντ Τραμπ, μέσω της περικοπής των δαπανών χρηματοδότησης κοινωνικών κι άλλων προγραμμάτων.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα