20 Απριλίου 2024 / 1:04 μμ
20 Απριλίου 2024 / 1:04 μμ

Ηλεκτρονικό βραχιολάκι στον παραολυμπιονίκη για το έγκλημα στο πρακτορείο ΟΠΑΠ

από fimotro

Σε κατ’ οίκον περιορισμό με ηλεκτρονικό βραχιολάκι θα βρίσκεται μετά τη μαραθώνια απολογία του ο 39χρονος παραολυμπιονίκης, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία του 47χρονου ξενοδόχου στο Μοσχάτο.

Επί περίπου πέντε ώρες ο κατηγορούμενους για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως εξέθεσε τους δικούς του ισχυρισμούς ενώπιον του 14ου τακτικού ανακριτή, σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση με προηγούμενη κατάθεσή του στις αστυνομικές αρχές.

Αρχικά είχε υποστηρίξει ότι το όπλο, με το οποίο έγινε το φονικό ανήκε στο θύμα, στοιχείο ανακριβές καθώς – όπως όλα δείχνουν – ανήκε στον παραολυμπιονίκη, ο οποίος και προφασίστηκε ότι βρισκόταν σε άμυνα.

Ο αθλητής και ιδιοκτήτης πρακτορείου ΟΠΑΠ αφέθηκε ελεύθερος, υπό τον όρο της ηλεκτρονικής επιτήρησης, με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή.

Ενώπιον των ανακριτικών αρχών κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης και ο προπονητής του, ενώ στο πλευρό του παραολυμπιονίκη έξω από το ανακριτικό γραφείο βρίσκονταν από το πρωί οι γονείς και ο αδελφός του.

Κατά την έξοδό του από τα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, ο συνήγορος υπεράσπισης, κ. Πέτρος Μαντούβαλος, δήλωσε σχετικά: «είμαστε απόλυτα ευχαριστημενοι απο την εξελιξη της δικαστικής διαδρομής. Εφαρμόζεται για πρώτη φορά σε απολογούμενο ο όρος της ηλεκτρονικής επιτήρησης. Ο παραολυμπιονίκης κρίθηκε δράστης υπό ειδικές συνθήκες. Η υπεράσπιση δηλώνει ικανοποιημένη από την εξέλιξη αυτή.

Δήλωσε τη λύπη του για αυτό που συνέβη. Το καλύτερο μνημόσυνο ήταν ότι ο ίδιος υπήρξε ειλικρινέστατος στην απολογία του. Και αυτή να ειναι η συγγνώμη του. Ο κατηγορούμενος είπε ότι υπήρξε αντιδικία σφοδρή μετά και την προκλητική παρουσία της άλλης πλευράς. Ζητησε πολλές φορές συγγνώμη, υποστηρίζοντας πως δεν είχε πρόθεση να προχωρήσει σε ανθρωποκτονία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα