28 Μαρτίου 2024 / 11:06 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 11:06 μμ

Ζημιά 235.000 ευρώ από νέα απάτη με συνταγογραφήσεις

από fimotro

Παράνομες συνταγογραφήσεις φαρμάκων και εκτελέσεις συνταγών, εν αγνοία των ασφαλισμένων, προκαλώντας οικονομική ζημία στο ελληνικό Δημόσιο που υπερβαίνει τις 235.000 ευρώ, πραγματοποιούσαν στην Αλεξανδρούπολη τρεις φαρμακοποιοί και ένας γιατρός σύμφωνα με την Αστυνομία..

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, οι τέσσερις δράστες, ηλικίας 50, 48 και 41 ετών, πραγματοποίησαν πλήθος συνταγογραφήσεων με τη χρήση των ΑΜΚΑ 41 ασφαλισμένων, από τα τέλη του 2015 έως και τα τέλη του 2016. Ειδικότερα ο γιατρός συνταγογραφούσε φάρμακα εν αγνοία των ασφαλισμένων χρησιμοποιώντας τους Αριθμούς Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης, και τις συνταγές εκτελούσαν οι τρεις φαρμακοποιοί εισπράττοντας παρανόμως το ανάλογο χρηματικό ποσό από τον ασφαλιστικό φορέα.

Σε βάρος των τεσσάρων σχηματίστηκε δικογραφία, που υπεβλήθη στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απάτη κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια εις βάρος του Δημοσίου, πλαστογραφία κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, έκδοση ψευδών ιατρικών πιστοποιήσεων, υπεξαγωγή εγγράφων, παράβαση καθήκοντος και παράβαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων, κατά περίπτωση.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο ένας εκ των δραστών είχε απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές και τον Σεπτέμβριο του 2016 κατηγορούμενος και τότε για παράνομη εκτέλεση συνταγογραφήσεων από κοινού με μία 62χρονη γιατρό και έναν 38χρονο ιατρικό επισκέπτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα