25 Απριλίου 2024
25 Απριλίου 2024

Εως τα τέλη Νοεμβρίου «ανοίγουν» 10.000 νέες θέσεις εργασίας

από fimotro

Ημερήσια επιχορήγηση 15 ευρώ έως 18 ευρώ κατ΄ άτομο, θα προσφέρει ο ΟΑΕΔ για την πρόσληψη και πλήρη απασχόληση, για 12 μήνες, συνολικά 10.000 ανέργων ηλικίας 30 έως 49 ετών.
Σύμφωνα με το νέο πρόγραμμα, που όπως δήλωσε η διοικήτρια του Οργανισμού Μ. Καραμεσίνη θα προκηρυχθεί έως τα τέλη Νοεμβρίου, οι επιχειρήσεις οι οποίες θα έχουν εγγραφεί στο πληροφοριακό σύστημα του ΟΑΕΔ θα έχουν δικαίωμα έως 10 επιλογών υποψηφίων μέσω του μητρώου του Οργανισμού και θα μπορούν να προσλάβουν από έναν έως και πέντε ανέργους, ανάλογα με τον αριθμό των ήδη απασχολουμένων ως εξής: Οι επιχειρήσεις με προσωπικό έως τρία άτομα μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα για ένα ωφελούμενο, οι επιχειρήσεις με προσωπικό τέσσερα έως οκτ’ω άτομα για έως δύο ωφελούμενους, οι επιχειρήσεις με προσωπικό εννέα έως 19 άτομα για έως και τρεις ωφελούμενους και οι επιχειρήσεις με προσωπικό άνω των 20 ατόμων για έως πέντε ωφελούμενους.
ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ
Προϋπόθεση για την ένταξη της επιχείρησης στο πρόγραμμα είναι πρώτον να μην έχει μειώσει το προσωπικό της λόγω καταγγελίας σύμβασης (απόλυση χωρίς αντικατάσταση) στο χρονικό διάστημα των τριών μηνών (ημερολογιακά) που προηγούνται της ημερομηνίας υποβολής της αίτησης υπαγωγής στο πρόγραμμα και δεύτερο να μην υπάρχει αλλαγή στις συμβάσεις απασχόλησης -το ίδιο χρονικό διάστημα- για το σύνολο του προσωπικού που δηλώνει κατά την αίτηση υπαγωγής της στο πρόγραμμα. Ο ΟΑΕΔ θα καταβάλει επιχορήγηση 15 ευρώ την ημέρα, για την πρόσληψη ανέργων εγγεγραμμένων για χρονικό διάστημα 3 έως και 12 μηνών και 18 ευρώ για την πρόσληψη μακροχρόνια ανέργων (εγγεγραμμένων για διάστημα άνω των 12 μηνών).
Η επιχορήγηση των επιχειρήσεων για κάθε προσλαμβανόμενο άνεργο θα ξεκινά από την ημερομηνία πρόσληψής του και θα καταβάλλεται για χρονικό διάστημα 12 μηνών. Απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης για ένταξη στο πρόγραμμα είναι η ενδιαφερόμενη επιχείρηση να είναι εγγεγραμμένη στo Oλοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣ) του ΟΑΕΔ καθώς και στο ΠΣΚΕ. Σημειώνεται ότι για κάθε αίτηση που υποβάλλει η επιχείρηση χρειάζεται ξεχωριστούς κωδικούς πρόσβασης και στα δύο πληροφοριακά συστήματα (ΟΠΣ και ΠΣΚΕ) τόσο για την έδρα της όσο και για κάθε ένα από τα υποκαταστήματά της, στα οποία επιθυμεί να απασχολήσει τους ωφελούμενους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα