25 Απριλίου 2024
25 Απριλίου 2024

Εχασαν 100 δισ. δολαρία σε μια μέρα οι πλούσιοι του πλανήτη

από fimotro

Ο Τζεφ Μπέζος, ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη, είδε την περιουσία του να υποχωρεί κατά 5,3 δισ. δολάρια στα 113,2 δισ. δολάρια, καθώς η εταιρεία του Amazon είχε απώλειες 4,7%. Απώλειες 3,5 δισ. δολαρίων είχε ο Γουόρεν Μπάφετ της Berkshire Hathaway, ενώ 3,4 δισ. δολάρια στοίχισε η πτώση του Facebook στον Μαρκ Ζάκερμπεργκ.

Απότομη επιστροφή στη… Γη για τον ιδρυτή των Tesla και Space X, Ίλον Μασκ, και ακόμη είκοσι δισεκατομμυριούχους του πλανήτη, που είδαν έκαστος την περιουσία τους να συρρικνώνεται κατά περισσότερο από 1 δισ. δολάρια μετά τις ρευστοποιήσεις της Πέμπτης.

Όπως προκύπτει από τον δείκτη δισεκατομμυριούχων του Bloomberg, μία ημέρα μετά την επιτυχή εκτόξευση του Tesla Roadster στο διάστημα, ο Μασκ έχασε 1,1 δισ. δολάρια από την πτώση των μετοχών των εταιρειών του. Η Tesla έκανε “βουτιά” 8,6%.

Συνολικά για τους 500 πιο εύπορους επιχειρηματίες του κόσμου οι ζημίες ξεπέρασαν τα 93 δισ. δολάρια, ενώ εάν συνοπολογιστούν οι απώλειες  στις ασιατικές αγορές, υπερβαίνουν τα 100 δισ. δολάρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα