29 Μαρτίου 2024 / 5:18 μμ
29 Μαρτίου 2024 / 5:18 μμ

‘Εφυγε ένας τεράστιος Ολυμπιακός, ο Θ. Νικολαίδης ιδρυτής της εφημερίδας “Φως”

από fimotro

Fos_ton_Spor 2052843Η οικογένεια του Ολυμπιακού σήμερα το πρωί έγινε φτωχότερη. Έφυγε για πάντα από κοντά μας ο εμβληματικός εκδότης ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ Θεόδωρος Νικολαΐδης, αφήνοντας πίσω του, παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές, μία… ιστορική, την αρχαιότερη και διαχρονικά κορυφαία στο είδος της εφημερίδα: Το ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ, η εφημερίδα πού γαλούχησε γενιές Ολυμπιακών, το θρυλικό «Ευαγγέλιο» της ερυθρόλευκης οικογένειας, είναι γέννημα – θρέμμα του Θεόδωρου Νικολαΐδη.

Υπήρξε μια από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες της ελληνικής δημοσιογραφίας, αθλητικής και μη. Πέρσι είχε βραβευθεί για την προσφορά του από το ίδρυμα «Μπότση».

Μέχρι την τελευταία ημέρα δούλευε ως έφηβος, ήταν στο γραφείο του, στο τηλέφωνο, στις επάλξεις και παρέδιδε σε όλους μαθήματα ήθους, αξιοπρέπειας, αρχών και αληθινής δημοσιογραφίας.

Στις 11 Απριλίου 1955, κυκλοφόρησε το πρώτο φύλλο της εφημερίδας «Αθλητικόν Φως», η οποία μετονομάστηκε σε «Φως των Σπορ» και κυκλοφορεί μέχρι σήμερα. Ήταν άρρηκτα συνδεδεμένο με τον Ολυμπιακό και είχε τέτοια αποδοχή, αφού αποκαλείται «το ευαγγέλιο», ωστόσο, σταδιακά κέρδισε τον σεβασμό ακόμα και των οπαδών αντιπάλων ομάδων.

Στην εφημερίδα, που θεωρείτο σχολή για την ελληνική δημοσιογραφία, εργάστηκαν κατά καιρούς κορυφαίοι Έλληνες αθλητικογράφοι, ενώ από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα παραμένει η πρώτη αθλητική εφημερίδα σε πωλήσεις.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα