25 Απριλίου 2024
25 Απριλίου 2024

ΕΦΚΑ: Οι αναδρομικές εισφορές δεν θα επιβαρύνονται με επιτόκιο καθυστέρησης

από fimotro

Δεν θα επιβαρύνονται με επιτόκιο καθυστέρησης οι αναδρομικές εισφορές, εφόσον εξοφλούνται έως την ημερομηνία εμπρόθεσμης πληρωμής κάθε τρέχουσας εισφοράς, σύμφωνα με απάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) σε επιστολή του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Από τον ΕΦΚΑ επισημαίνεται πως αν δεν έχουν εκδοθεί ειδοποιητήρια, μπορούν τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών να απευθύνονται στο πρώην ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ, προκειμένου να γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες ενημέρωσης του συστήματος και να εκδίδονται τα ειδοποιητήρια ασφαλιστικών εισφορών από 1.1.2017.

Επίσης οι αναδρομικές εισφορές/διαφορές από 1η Ιανουάριου 2017 θα αναζητηθούν με καταβολή μιας μηνιαίας αναδρομικής εισφοράς με κάθε τρέχουσα μηνιαία εισφορά, αρχής γενομένης από τον Μάιο 2017.
Οι αναδρομικές εισφορές/διαφορές δεν θα επιβαρύνονται με επιτόκιο καθυστέρησης εφόσον εξοφλούνται έως την ημερομηνία εμπρόθεσμης πληρωμής κάθε τρέχουσας εισφοράς”.

Nωρίτερα, είχε στείλει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνώνε επιστολή προς το ΔΣ του ΕΦΚΑ με τη οποία το ενημέρωνε πως έχει γίνει αποδέκτης καταγγελιών από εκατοντάδες ιατρούς-μέλη του ίου δεν έχουν λάβει τα ειδοποιητήρια πληρωμής ασφαλιστικών εισφορών Μαΐου 2017.Παραπέρα, ο ΙΣΑ ζητούσε :
1. Την άμεση επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος
2. Να μην θεωρηθεί εκπρόθεσμη η οποιαδήποτε πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών μετά την 30/6//2017 λόγω την μη αποστολής των ειδοποιητηρίων στους ιατρούς από δική σας υπαιτιότητα και να μην υπάρξει καμία περαιτέρω οικονομική επιβάρυνση μέσω της επιβολής προστίμων και προσαυξήσεων στα μέλη μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα