25 Απριλίου 2024
25 Απριλίου 2024

Ευρωβαρόμετρο: Aπαισιόδοξοι για την οικονομία οι Έλληνες

από fimotro

Οι Έλληνες διατηρούν την εμπιστοσύνη τους στο ευρώ σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο του Νοεμβρίου που δημοσίευσε η Κομισιόν, αλλά η πλειοψηφία νιώθει πως τα χειρότερα από την κρίση δεν έχουν έρθει ακόμα.

Ειδικότερα, στην ερώτηση ποια είναι η γνώμη τους για μια ένωση με κοινό νόμισμα το 66% των Ελλήνων απαντάει ότι είναι υπέρ, το 30% κατά και το 4% ότι δεν γνωρίζει. Η στήριξη προς το ευρωπαϊκό νόμισμα είναι πάνω από 80% στο Βέλγιο, στη Γερμανία, στην Ισπανία, στην Σλοβενία, στην Ιρλανδία και στην Εσθονία.

Από τις χώρες της ευρωζώνης, μόνο στην Ιταλία καταγράφεται μικρότερη στήριξη για το ενιαίο νόμισμα, στο 59%.

Το 38% των Ελλήνων πιστεύει πως ο αντίκτυπος από την κρίση στις δουλειές έχει αρχίσει να υποχωρεί. Ωστόσο, το 59% συνεχίζει να πιστεύει ότι τα χειρότερα δεν έχουν περάσει ακόμα.

Οι Έλληνες νιώθουν λιγότερο πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε σχέση με τους άλλους πολίτες των 28 κρατών μελών. Συγκεκριμένα, μόλις το 48% των Ελλήνων δηλώνουν πως νιώθουν Ευρωπαίοι πολίτες, έναντι 82% των Πορτογάλων και 88% των Ισπανών.

Εν τω μεταξύ, το 52% των Ελλήνων κρίνει πως η τρέχουσα κατάσταση της ευρωπαϊκής οικονομίας δεν είναι καλή, έναντι 40% που την κρίνουν θετική. Όσον αφορά την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, μόλις το 2% των Ελλήνων την κρίνει καλή, ενώ το 98% θεωρεί ότι είναι κακή. Στην γειτονική Ιταλία, καλή θεωρεί την κατάσταση της ιταλικής οικονομίας το 19%, λίγο κάτω από το 20% των Ισπανών που κρίνουν με θετικό τρόπο την ισπανική οικονομία.

Στην Ολλανδία αντίθετα, θετική βλέπει την κατάσταση της οικονομίας το 91%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα