29 Μαρτίου 2024 / 3:21 μμ
29 Μαρτίου 2024 / 3:21 μμ

Ευρεία ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας βλέπει το ΔΝΤ

από fimotro

Η παγκόσμια οικονομία τα πάει καλά, δήλωσε στο CNBC ο επικεφαλής οικονομολόγος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Maury Obstfeld.

Οι νέες προβλέψεις του ΔΝΤ για την παγκόσμια οικονομία αναμένεται να δημοσιοποιηθούν σε περίπου πέντε εβδομάδες και, σύμφωνα με τον Obstfeld «οπωσδήποτε» δεν θα υπάρχει υποβάθμιση σε σχέση με την προηγούμενη πρόβλεψη.

Τον Ιούλιο το ΔΝΤ είχε προβλέψει πως η παγκόσμια οικονομία θα αναπτυχθεί με ρυθμό 3,5% φέτος και 2,5% το 2018.

«Βλέπουμε μια ευρεία ανάκαμψη. Το σημαντικό είναι πως είναι πραγματικά ευρεία, με τρόπο που έχουμε να δούμε εδώ και μια δεκαετία», είπε.

Σημείωσε ωστόσο πως αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν πηγές ανησυχίας για τη συνέχεια. Αν και δεν υπάρχουν άμεσα πτωτικά ρίσκα, ωστόσο υπάρχουν πιο μακροπρόθεσμα. «Ένα ρίσκο είναι η συνέχιση μιας ήπιας ανάπτυξης. Αυτό που βλέπουμε τώρα είναι μια κυκλική άνοδος, όμως η δυνητική ανάπτυξη παραμένει χαμηλή», είπε ο κ. Obstfeld. «Αυτό φέρνει πολιτικές εντάσεις, τις οποίες έχουμε δει να περνούν σε ρητορική προστατευτισμού για παράδειγμα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα