28 Μαρτίου 2024 / 4:36 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 4:36 μμ

“Ευελιξία” για να λυθεί το Σκοπιανό ζητεί ο ΓΓ του ΝΑΤΟ

από fimotro

“Ευελιξία” προκειμένου να υπάρξει δυνατότητα επίλυσης του ζητήματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ ζήτησε ο γγ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

Ερωτηθείς σχετικά με το ζήτημα της ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες μετά το πέρας της υπουργικής Συνόδου στο ΝΑΤΟ, υπενθύμισε ότι το ΝΑΤΟ αποφάσισε το 2008 ότι θα εντάξει την ΠΓΔΜ, μόλις επιλυθεί το ζήτημα της ονομασίας με “αμοιβαία αποδεκτό τρόπο”, ωστόσο, μέχρι στιγμής κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό.

“Ελπίζω ότι οι νέες πρωτοβουλίες θα οδηγήσουν σε μια αμοιβαία αποδεκτή λύση” επισήμανε, λέγοντας ότι αυτό το ζήτημα αποτέλεσε αντικείμενο των συνομιλιών που είχε με τον πρωθυπουργό Ζ. Ζάεφ και την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ κατά τη διάρκεια πρόσφατης επίσκεψής του στα Σκόπια. Είπε ακόμη ότι δήλωσαν “σαφώς” πως προτίθενται να δείξουν “ευελιξία” προκειμένου να βρεθεί μια λύση. Σημείωσε, ακόμη, ότι μίλησε πρόσφατα για το θέμα και με τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα και ότι υπάρχουν πλέον “νέες προτάσεις” των Ηνωμένων Εθνών για την επίλυση του ζητήματος.

“Θα ήμουν προσεκτικός στις εικασίες για επίτευξη συμφωνίας καθώς το ζήτημα αυτό είναι ανοιχτό περισσότερο από 20 χρόνια, από το 1995, και ο διαμεσολαβητής των Ηνωμένων Εθνών εργάζεται πολλά χρόνια γι’ αυτό” ανέφερε, εκφράζοντας, ωστόσο την ελπίδα ότι θα βρεθεί μια λύση που θα ανοίξει το δρόμο και για την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.

“Γι’ αυτό κάνω έκκληση να επιδείξουν ευελιξία για την επίλυση του ζητήματος” επισήμανε ο γγ του ΝΑΤΟ, σημειώνοντας ότι συζήτησε το εν λόγω θέμα και με τον υπουργό ΆμυναςΠάνο Καμμένο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα