20 Απριλίου 2024 / 11:47 πμ
20 Απριλίου 2024 / 11:47 πμ

Ετοιμοι και για αιφνιδιαστικά μπλόκα παντού οι αγρότες

από fimotro

Αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους, με τη μορφή αιφνιδιαστικών κινήσεων, αλλά και τη πραγματοποίηση δράσεων που θα αναδείξουν ακόμη πιο έντονα τα προβλήματά τους εμφανίζονται οι αγρότες. Σήμερα μάλιστα στη Νίκαια, η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων Ελλάδας, η οποία έχει απευθύνει ευρύ κάλεσμα σε όλους τους κινητοποιημένους αγρότες, αναμένεται να οριστικοποιήσει το πλάνο των κινητοποιήσεων.
Την ίδια ώρα, αυξάνονται τα τρακτέρ στα μπλόκα, σε μία προσπάθεια των αγροτών να συσπειρωθούν. Χθες, μάλιστα, τρακτέρ βγήκαν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης με προορισμό το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης. Εκεί οι αγρότες προχώρησαν στην επίδοση ψηφίσματος στην υπεύθυνη του πρωθυπουργικού γραφείου κ. Κατερίνα Νοτοπούλου, ζητώντας συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Στη κινητοποίηση μετείχαν αγρότες του πρωτογενούς τομέα από τα μπλόκα σε «πράσινα φανάρια», κόμβο Δερβενίου, Ευζώνους και Προμαχώνα Σερρών, αλλά και αγρότες από τις περιοχές Άγιο Μάμα, Βρασνά, Καλύβες και Πορταριά νομού Χαλκιδικής.
Με την επιστολή της, η συντονιστική επιτροπή Κεντρικής Μακεδονίας θα γνωστοποιήσει στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, τη σύμπλευση μαζί της και άλλων συναδέρφων τους από Λάρισα, Καρδίτσα, Φθοιώτιδα, Μαγνησία και Βοιωτία. Επίσης, στην επιστολή η επιτροπή θα αναφέρει τη δεινή θέση στην οποία περιέρχονται αγρότες και κτηνοτρόφοι από τις σε εξέλιξη νομοθετικές ρυθμίσεις και θα κρούσει κώδωνα κινδύνου για το βραχυπρόθεσμο μέλλον του πρωτογενούς τομέα. «Δεν είναι απλώς ασύμφορη, αλλά μη βιώσιμη η ενασχόλησή μας με τη γη», θα τονίζουν στην επιστολή τους οι αγρότες και κτηνοτρόφοι.
Παράλληλα, η Επιτροπή Κεντρική Μακεδονίας υπενθυμίζει ότι «παραμένει στο ακουστικό της για την πραγματοποίηση της συνάντησης που έχει ήδη ζητηθεί με στελέχη της κυβέρνησης από τα υπουργεία των Οικονομικών, Εργασίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Ενέργειας, υπό την εποπτεία ή και φυσική παρουσία του Έλληνα πρωθυπουργού». Τα θέματα που επιθυμούν οι διαμαρτυρόμενοι να συζητήσουν είναι το κόστος παραγωγής και το ασφαλιστικό και φορολογικό.
Στο μεταξύ, με αιφνιδιαστικές κινήσεις, όπως κλείσιμο της σιδηροδρομικής γραμμής στην Ειδομένη, συνεχίζουν την κινητοποίησή τους αγρότες και κτηνοτρόφοι της Κεντρικής Μακεδονίας που από τις 30/1 κρατούν κλειστό το τελωνείο στα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ.
Επίσης, συνεχίζεται, από τις 30/1 ο επ΄ αόριστον αποκλεισμός της λεωφόρου Γεωργικής Σχολής στα «πράσινα φανάρια» (διασταύρωση πριν το αεροδρόμιο «Μακεδονία») ενώ και στα διόδια των Μαλγάρων παραμένουν αγρότες της ευρύτερης περιοχής.
Τέλος, σε συλλαλητήριο προχωρεί σήμερα το πρωί η Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων και Κτηνοτρόφων της Θεσσαλίας, στο κτίριο της Περιφέρειας, με στόχο οι κτηνοτρόφοι να προβάλουν τα αιτήματά τους. Ανάλογα συλλαλητήρια θα γίνουν σε έδρες άλλων περιφερειών της χώρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα