19 Απριλίου 2024 / 7:40 μμ
19 Απριλίου 2024 / 7:40 μμ

Ετοιμάζουν κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στις φυλακές Κορυδαλλού!

από fimotro

Οι εργαζόμενοι του Κ.Κ. Κορυδαλλού, εδώ και αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα καλούνται να ανταπεξέλθουν στις εκάστοτε συνθήκες εντός του Καταστήματος και ωθούνται να ακολουθούν την οποιαδήποτε έκτακτη ανάγκη παρουσιαστεί σε βάρος της ήδη βεβαρημένης εργασιακής τους καθημερινότητας.

Σχεδόν όλο το καλοκαίρι -όπως άλλωστε και παλιότερα-, λόγω της συνεχιζόμενης διαμαρτυρίας των κρατουμένων, είχε μεταβληθεί εξ’ ολοκλήρου η ροή του ημερήσιου προγράμματος της φυλακής με αποτέλεσμα να έχουν προσαρμοσθεί αναλόγως οι βάρδιες του προσωπικού και να έχουν αυξηθεί και οι μέρες και ώρες απασχόλησής τους. Μάλιστα, παρά τις συνεχιζόμενες πιέσεις μας για άμεση επίλυση των προβλημάτων, ουδέποτε εισακουσθήκαμε με αποτέλεσμα, για άλλη μια φορά, το προσωπικό να πληρώνει το μάρμαρο της έλλειψης συντονισμού από την μεριά των αρμοδίων.

Τις τελευταίες μέρες, λόγω νέας διαμαρτυρίας των κρατουμένων, έχει γίνει και πάλι διαφοροποίηση του ημερήσιου προγράμματος και για άλλη μια φορά κανείς δεν ασχολείται με την επιβάρυνση που υφιστάμεθα λόγω του περιορισμένου αριθμού διαθέσιμων υπαλλήλων. Είμαστε σίγουροι ότι και πάλι κανείς δε θα δώσει σημασία στο συνεχιζόμενο κόψιμο των ρεπό και/ή των αδειών μας. Κανείς δε θα λάβει υπ’όψιν ότι οι προβλεπόμενες υπερωρίες για τους υπαλλήλους του καταστήματος έχουν ήδη τελειώσει, αποτέλεσμα των ειδικών αναγκών που συνεχώς παρουσιάζονται, αλλά σίγουρα θα μας ζητηθεί να εργαστούμε παραπάνω, άρα αμισθί! Κανείς δε θα ασχοληθεί με τις ξαφνικές αλλαγές στις καθημερινές, προγραμματισμένες κατά τ’ άλλα, βάρδιές μας.

Γενικότερα, κανείς δεν έχει νοιαστεί για την συνεχή εξάντληση του προσωπικού τόσο σε σωματικό όσο και ψυχολογικό επίπεδο και την συνεχή καταστροφή τόσο της εργασιακής αλλά και της προσωπικής του καθημερινότητας.

Τα τελευταία χρόνια, το προσωπικό ολοένα και μειώνεται χωρίς να έχει γίνει κάποια έμπρακτη κίνηση για νέες προσλήψεις από τη μεριά της Πολιτείας. Αντίθετα, καλούμαστε συνεχώς «να βάζουμε πλάτη» και να προσφέρουμε υπηρεσίες που κανονικά θα έπρεπε να προσφέρονται από τριπλάσιο αριθμό υπαλλήλων!

Έχουν δοθεί υποσχέσεις για νέες προσλήψεις οι οποίες, όμως, χρονοτριβούν  με αποτέλεσμα να υποτιμάται η νοημοσύνη μας και να γινόμαστε συνεχώς όμηροι των ίδιων και ίδιων εξαγγελιών. Δόθηκαν υποσχέσεις ακόμα και για επιστροφή αποσπασμένων συναδέλφων οι οποίες επίσης δεν έγιναν. Αντίθετα, αποσπάστηκαν επιπλέον άτομα από το Κατάστημά μας προς άλλες υπηρεσίες και μάλιστα, όπως έχουμε αναφέρει με το  υπ’αριθμ. 285/11-09-2017  έγγραφό μας, με παράνομο τρόπο!

Οι μήνες και τα χρόνια, όμως πέρασαν και η υπομονή μας εξαντλήθηκε! Καλούμε όλους τους αρμόδιους φορείς, από τον κ Διευθυντή του Κ.Κ. Κορυδαλλού μέχρι και τον κ Υπουργό Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων να ασχοληθούν μαζί μας και να προχωρήσουν στις αναγκαίες διαδικασίες άμεσα και χωρίς άλλες υποσχέσεις και διαβεβαιώσεις για προσλήψεις προσωπικού και την γενικότερη στελέχωση με οποιονδήποτε τρόπο ώστε να επανέλθει η κανονικότητα στην καθημερινότητά μας.

Κύριοι ασχοληθείτε πραγματικά μαζί μας!

Ξεκινάμε άμεσα προειδοποιητικές κινητοποιήσεις, τις οποίες και θα εντατικοποιούμε μέχρι να εισακουσθούν τα δίκαια αιτήματά μας.

Το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                              Ο Γενικός Γραμματέας

Αντωνακόπουλος Κωνσταντίνος                             Στυλιανός      Καραγιαννάκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα