20 Απριλίου 2024 / 4:17 μμ
20 Απριλίου 2024 / 4:17 μμ

ΕΤΕ: Η Ν. Αφρική ενέκρινε την πώληση της South African Bank of Athens

από fimotro

Η αρχή ανταγωνισμού της Νότιας Αφρικής έδωσε χθες Τετάρτη το «πράσινο φως» για την πώληση της South African Bank of Athens, που ανήκει στην Εθνική Τράπεζα ΕΤΕ -1,37%, σε θυγατρική της AFGRI Holdings και της Fairfax Africa Investment.

Η Εθνική είχε συμφωνήσει τον Μάρτιο να πωλήσει στην AFGRI Holdings το ποσοστό 99,8% που κατέχει στην SABA, στο πλαίσιο του σχεδίου αναδιάρθρωσης της ελληνικής τράπεζας που έχει εγκρίνει η ΕΕ, όπως αναφέρει το Reuters.

Η νοτιοαφρικανική αρχή ανταγωνισμού δήλωσε πως ενέκρινε τη συγχώνευση την Τρίτη, δίνοντας στην GroCapital τον έλεγχο της SABA, ενώ ο υπουργός Οικονομικών της Νότιας Αφρικής άφησε να εννοηθεί πως δεν θα φέρει αντιρρήσεις στη συγχώνευση.

Η South African Bank of Athens ιδρύθηκε το 1947 και παρέχει τραπεζικές υπηρεσίες σε μεσαίες τοπικές επιχειρήσεις. Η AFGRI είναι εταιρεία παροχής αγροτικών, χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και επεξεργασίας τροφίμων που δραστηριοποιείται στη Νότια Αφρική και σε άλλες 14 χώρες της Αφρικής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα